Izraelský pesničkár Asaf Avidan zahraje na festivale Colours of Ostrava 2013!

Na festivalu Colours of Ostrava, který proběhne od 18. do 21. července v ostravských Dolních Vítkovicích, se poprvé v České republice představí vynikající izraelský folkrockový písničkář Asaf Avidan.

Jeho hlavním hudebním poznávacím znamením je úchvatný naříkavý hlas a silné písně plné emocí,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová. Údiv nad jeho strhujícím projevem sdílí nejen milióny posluchačů po celém světě, ale i hudebníci jako Devendra Banhart, Robert Plant, Morrissey nebo Lou Reed. „Nikdy jsem nechodil na lekce zpěvu. Přišlo to samo, spolu s emocemi a pocitem, že zpívání musí bolet a lámat srdce,“ tvrdí samotný Asaf.

Do povědomí široké veřejnosti se Asaf Avidan dostal díky tomu, že německý DJ Wankelmut zremixoval do taneční podoby píseň One Day / Reckoning Song, která se stala jednou z nejprodávanějších skladeb roku 2012 v Evropě a na YouTube ji vidělo přes šedesát milionů lidí.

Do Ostravy přijede Asaf Avidan představit své první sólové album Different Pulses, které natočil s izraelským producentem a programátorem Tamirem Muskatem (Balkan Beat Box, Firewater). Už první recenze neskrývají nadšení a přirovnání ke Cohenovi nebo Jeffu Buckleymu neberou konce. Vtahující skladba Different Pulses mezitím znovu trhá veškeré rekordy a nahlášené evropské turné Asafa Avidana s kapelou bylo předními evropskými magazíny označeno za jednu z událostí roku 2013.

Další nově potvrzenou kapelou ze zahraničí jsou u nás velmi oblíbení Irie Révoltés, kteří diváky roztancují divokým mixem ska, reggae a hip hopu. Z českých jsou pak jako první oznámeni Tata Bojs, kteří na Colours odehrají jeden z mála speciálních koncertů ke svým 25. narozeninám, dále Pražský výběr v původním složení a Wanastowi Vjecy.

Dvanáctý ročník mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava proběhne od 18. do 21. července 2013 opět v areálu Dolních Vítkovic, v oblasti památkově chráněných bývalých hutí, dolů a železáren. Prvním headlinerem jsou islandští Sigur Rós. Na minimálně 10 scénách proběhne celkem přes 200 programových bodů – kromě kapel z celého světa divadla, filmy, diskuse, workshopy, DJs party a podobně. Čtyřdenní vstupenky v současné ceně 1.390 Kč jsou k dostání v limitované edici 5.000 ks (popřípadě do 31. ledna 2013) v síti Ticketpro, e-shopu Colours of Ostrava (https://eshop.colours.cz) nebo fyzicky v kamenné prodejně Oriental v Ostravě. V e-shopu jsou již také v prodeji místa v kempu, parkování u areálu festivalu nebo u stanového městečka.

Více informací na www.colours.cz nebo https://www.facebook.com/colours.of.ostrava.

Zdroj: ArtsMarketing.CZ