Jacques Kustod a jeho debut pre Exitab.

Potemnelé housové rytmy skombinované s drone pasážami a field recordings z Petržálky. Noisové plochy a presakujúce kozmické vibrácie.

Eskapizmus skrz zvuk, repetícia ako neoddeliteľná zložka skladačky. Tak nejako znie nové EP ‚Hit The Lights‘, debutový release pre Exitab od pána menom Jacques Kustod.

https://exitab.exitmusic.org/album/hit-the-lights

Viac než zdatne mu sekundujú jeho remixoví kolegovia: maďarský producent S Olbricht z rešpektovaného labelu Opal Tapes, tajomný Still Life, lokálny Stix a pražská formácia Lightning Glove. Stále verný odkazu noisovej scény, ‚Hit The Lights‘ vychádza ako limitovaná kazeta dodávajúca výslednému zvuku nános šumu, ktorý môže byť v dobrých rukách nástrojom pohlcujúcej atmosféry.

Takto píše o ‚Hit The Lights‘ magazín SGR GLDR: https://sugarglidermusicnews.com/blog/2013/11/15/lets-hit-lights-jacques-kustod-exitab/

…a takto pekne rešpektovaný Poľsky mag Nowa Muzyka: https://www.nowamuzyka.pl/2013/11/23/jacques-kustod-hit-the-lights/

Exitab na zimu chystá niekoľko ďalších kazetových releasov. Na vynovenom webe labelu si môžete vypočuť aj ďalšie jesenné novinky: Stroonov album ‚Impremanence‚, kombinujúci elektroakustické a čisto akustické kompozície. Electronic Beats dáva do pozornosti vynikajúcu dark-ambientnú výpravu ‚Tides of Voltage‚ od debutujúcich .soundscapes. Tí sú zaroveň najnovším prírastkom v pavidelnej sérii mixov Panorama Exitab: https://exitab.tumblr.com/panorama

Viac aj na facebook.com/exitab

EXTB049_Jacques_Kustod_Hit The Lights Tape

Zdroj: Exitab