James Bay po troch rokoch prichádza s novým albumom Electric Light!

Pesničkár James Bay, držiteľ prestížneho ocenenia BRIT Award a troch nominácií na Grammy, prichádza po troch rokoch s novým albumom Electric Light. Z novinky už stihol svetu za posledné mesiace predstaviť úspešný singel Wild Love, ktorý sa okrem miliónov streamov dočkal aj uznania zo strany kritikov z NME, Forbes, Time či Rolling Stone, indie- rockovú Pink Lemonade, či baladu Us.

Okrem týchto piesní na novom albume nájdeme ešte ďalších 11 trackov, ktoré prekvapujú novým soundom, aký by od Jamesa čakal málokto. Electric Light je jasným dôkazom Bayovej hudobnej evolúcie smerom k hlasnejšiemu rock´n´rollovému zvuku a elektrickým gitarám. Nemalú zásluhu na finálnej podobe albumovej novinky majú producenti Jon Green a Paul Epworth, ktorí s Jamesom pri nahrávaní spolupracovali.

„Keby som mal svoj prvý album popísať vizuálne, bol by to oheň. Nový album je o skutočnom zvukovom a umeleckom vývoji. O pocite žiarenia stowattovej žiarovky, ktorá rozširuje a rozjasňuje to, čo som si predstavoval. Electric Light mi jedého dňa jednoducho prišlo na um a ja som hneď vedel, že je to perfektné, ” vraví o novinke James.

James Bay je zosobnením modernej rockovej hviezdy. Jeho debutový album Chaos And The Calm, ktorý obsahuje hity ako Hold Back The River a Let It Go, bol nominovaný na najlepší rockový album, najlepšiu rockovú skladbu a najlepší album nováčika. V mnohých krajinách získal zlato, či platinu a dovedna si pripísal takmer 3 miliardy streamov, vďaka čomu James vyletel medzi špičky svetovej hudobnej scény doslova raketovou rýchlosťou.

https://umusicsk.lnk.to/ElectricLightJamesBay
https://www.jamesbay.com/
https://www.facebook.com/jamesbaymusic/

Zdroj: TS