James Cook /ex IAMX, NEMO/ sa predstaví 16. mája v Randal clube!

Spevák / skladateľ / producent / video umelec James Cook je veľmi renesančný človek. Jeho debutový sólový album ‚Arts and Sciences‘ je eklektický mix klasických anglických piesní a barokového elektronického rocku.

Cookove predchádzajúce pôsobenie bolo úloha frontmana a hlavného scenáristu kapely NEMO, jednej z prvých underground electro rockových formácií 21. storočia v Londýne. V rokoch 2004 až 2008 táto kultová indie electro skupina vydala tri albumy, ktoré pomohli napredovať britskej indie elektronickej scéne. Medzi Jamesove úspechy patrí ocenenie za najlepší album českej Grammy a Montreaux Jazz Festival cenu za najlepšiu novú kapelu roka 2007.

Po presťahovaní do Berlína v roku 2008, si Cook užil tvorivé znovuzrodenie, rozpustenie kapely NEMO a v roku 2009 spojenie „barokovej popovej kuriozity“ ‚The Dollhouse´ s huslistkou Anne Marie Kirby, ktorá tiež prispela svojim spevom na novom sólovom albume.

Cook počas spolupráce s producentom Gordonom Raphaelom a Philom Franceom (The Cinematic Orchestra) vydal dve promo videá ‚Face to Face‘ a ‚Endo of Summer‘. Na tvorení týchto vizuálnych pochúťkach sa podieľal aj Jamesov bývalý kolega Chris Corner s IAMX.

Vstupne iba na mieste.
www.randalclub.eu

James

Zdroj: Open Rock
Publikoval: Redakcia GREGI.NET