Jameson Zone opäť v Prahe!

Místa v Dlouhé ulici, kde 16. března budou souběžně s Roxy probíhat oslavy sv. Patrika s Irskou whiskey Jameson: 

Beer muzeum
2. patro
Nod

Každá příležitost k oslavě je dobrá. Tím spíš, je-li tou příležitostí sympatický Irský svátek Sv. Patrik, který s radostí přijímají za svůj lidé po celém světě. I Praha se v letošním roce zapojí do celosvětových oslav Jameson St. Patrick´s Live Celebrations v JAMESON ZONE v Praze v Dlouhé ulici. A stejně jako loni, kdy nebylo v pražském Roxy klubu k hnutí, rozjede se český mejdan v Irském stylu – na ulici i v klubu.  Hlavní pódium Jameson St. Patrick´s Live

„Naší vizí je připravit milovníkům irské whiskey Jameson perfektní party, aby si den sv. Patrika opravdu užili,“ říká Howard Southern, mezinárodní marketingový ředitel Irish Distillers Pernod Ricard.

Hlavním hostem scény v Roxy klubu bude opět skupina Tata Bojs, která v Dlouhé ulici odehraje svůj letošní první jarní koncert. Populární alternativní česká kapela, která  letos oslaví 25 let společného hraní to umí pěkně roztočit! Přijďte si poslechnou partu, která za své Nanoalbum získala hned čtyři zlaté anděly! Atmosféru dotvoří řada špičkových DJs, mezi nimi například DJ Fatty M, DJ Lumiere a jeden ze základních pilířů taneční scény DJ Bidlo, který už dvacet let táhne do klubů tisíce fanoušků housemusic. Jeho house sety znají lidé téměř po celém světě. DJ Bidlo se vrátil po několika letech z USA, což potěší všechny jeho fanoušky na domácí scéně. Oslava sv. Patrika vás se bude konat na více místech v Dlouhé ulici, například Beer muzeum, kde pro vás bude hrát živá hudba (kytarista) a můžete potěšit své chuťové pohárky lahodným tastingem stařené whiskey Jameson. Dále se můžete těšit na legendární 2. patro nebo alternativní Nod.

A protože 17. březen je skutečně velkým dnem pro všechny Iry, ke svým tradicím se hrdě přihlásí i lahev irské whiskey Jameson, která pro tuto příležitost oblékne speciální etiketu z dílny Davida A. Smith.  Světoznámému návrháři se na etiketě podařilo zachytit slavnostní náladu v tradiční zelené, která je pro sv. Patrika i pro značku Jameson charakteristická.

Jestli se i Vy chystáte obléci na sv. Patrika do zeleného, záleží čistě na vás, každopádně ale v sobě můžete v tento den zkusit probudit dřímajícího Ira a přijít oslavit starodávný svátek na svěží moderní party! Začínáme 16. března v pražském Roxy, takže 17. březen přivítáme o půlnoci a vychutnáme si ho již od prvních minut.

DJ Bidlo

Jeden z našich nejlepších současných dýdžejů o sobě může s hrdostí prohlásit, že psal historii české taneční scény. Zástupy jeho fanoušků to s nadšením potvrdí. Pavel Bidlo, známý jako DJ OO Bidlo FX, DJ OO Bidlo nebo zkrátka DJ Bidlo se vydal za svým vinylovým dobrodružstvím v devadesátých letech – v době, kdy byla taneční scéna u nás zatím ještě v plenkách. Díky vášnivému zapálení a jistě také velkému talentu na sebe úspěchy nenechaly dlouho čekat. Pavel se velmi brzy stal leadrem české taneční scény u nás.

Jméno DJ Bidla již dvacet let táhne do klubů tisíce fanoušků house – music. Jeho house sety znají téměř po celém světě. Své příznivce si získal například v Německu, Holandsku, Brazílii, USA, nebo třeba Kanadě.

Pavlův styl mixování se vyznačuje vynikající technikou, citem pro okamžik překvapení, nápaditostí, smyslem pro programování celého setu a hudebním vkusem. Nejlépe se přesvědčíte na vlastní nohy. Česká legenda, Pavel Bidlo,  byl první DJ u nás, který zúročil své muzikantské dovednosti k produkování a remixování. Kritici často oceňují jeho hudební profesionalitu.  Říká se o něm, že si jeho posluchači nemůžou být jisti stylem, rád totiž překvapuje. Úspěchy DJ Bidla jsou snem mnoha DJs a producentů.  Po několika letech života v New Yorku se v roce 2011 vrátil zpět do Čech.

1. Jakou hudbu jsi poslouchal v době svého dospívání? V době normalizace u nás přecejen nebylo tolik možností.  U nás tenkrát frčely Kroky Františka Janečka – jak ses dostal k house – music?
V době puberty, bonů a klidu jsem poslouchal českou hudbu…Olympic, Abraxas, Tři sestry, OK Band, Pražský Výběr, HNF, Laura a její tygři, ale i Michala Davida. Z kapitalistické ciziny jsem zbožňoval Kraftwerk, Depeche Mode, Alphaville, Propaganda, Sex Pistols, The Smiths, Matt Bianco, Simply Red, Prince, Run DMC, Italo disco… House music jsem se nakazil v okolí Radia 1 a klubu Bunkr. Tam chodila hudební smetanka na drink a muziku.

2. Tvé začátky jsou spojovány s klubem Radost FX, jak na tuto dobu vzpomínáš?
Moje začátky jsou datované do časů klubu Bunkr a Radia 1 ,kde vše vřelo a technika byla dostupná. Teprve až později byl otevřen klub Radost, který mě dostal svou podobou nočního klubu. Měl jsem velkou potřebu v Radosti hrát a udělal jsem proto vše. Bylo to místo, kde jsem potkal všechny známé. Mezi kluby je to legenda a snad stále bude. Držím palce. Jednou měsíčně máme s Loutkou v Radosti vzpomínkový večer s hudbou let minulých. 

3. Sleduješ současnou českou scénu?  Vidíš zde nějaké talenty, které mají našlápnuto jako kdysi ty?
Sleduji a snažím se najít čas a chuť  ochutnávat co lidé u nás dělají. Je těžké dnes mít našlápnuto v něčem, co je již dávno objevené. Moje situace byla jednodušší v tom, že jsem našel něco nového v plenkách. Talentu je v dnešní době hodně, ale originálu je málo. Tak aspoň jednoho… Fatty M je velmi dobrý DJ a příjemný člověk.

4. Spolupracoval jsi s kapelou Deep Dish z USA. Jak na tuto spolupráci vzpomínáš?
Byla to velká zkouška trpělivosti. Vše se událo tak rychle a pak se velmi dlouho čekalo na výsledek. Poprvé jsme se potkali s Deep Dish přes Pierra Ravana na party v Miami. Svůj test vinyl jsem velmi rád vnutil do rukou Sharama a Dubfire a měl jsem štěstí, že jsem následující den obdržel telefonát s krásnou informací, že by rádi vydali moji hudbu. Paráda.

5. Někdo by se s tvými úspěchy v tuzemsku spokojil, tys však vyrazil do světa.  Co tě k tomu přimělo?
Chtěl jsem se podívat někam jinam a ochutnat, jak to dělají jinde. Zkušenost to byla k nezaplaceni.

6. Hraješ po celém světě, po klubech, festivalech.. Kde bylo Tvé vůbec největší publikum.
Nejsem “stadionový typ” člověka a mám rad kluby kolem kapacity 200 až 500 lidí. Jeden z největších kotlů byl v Kolbence v Karlíně léta páně asi 1999, tam bylo asi 9000 lidi a byl to mazec.

7. Působil jsi řadu let v New Yorku, před dvěma lety ses vrátil zpátky do Čech. Plánuješ tu už zůstat?
V Praze je krásně. Moc neplánuji.

8. Jaké jsou tvé plány do budoucna? Čeká tě v příštích měsících něco zajímavého, na co se opravdu těšíš?
Moc se těším do Jameson stanu na Karlovarskem festivalu, bude to krásné a vyčerpávající. Už loni jsem měl tu čest a musím říct, že v Jameson stanu se mi moc dobře hrálo. Jsem rád, že takové místo v Karlových Varech je, a že je to zrovna díky značce Jameson.

9. Hraješ stále z vinylů nebo jsi zastáncem modernějších postupů? Máš pořád své oblíbené sety z dob svých začátků?
Stále si pouštím pro mě legendární set od DJ Gartha ze San Franciska. Z vlastní zahrádky preferuji House party 8 na značce Nextera. Z vinylu hraji tak jednou do měsíce, takže kontakt s mými oblíbenými plackami stále mám. V dnešní době preferuji pouštění z CD playeru..one man..one headphones..one flashdrive.

10. Jsi jednou z tváří letošního ročníku Jameson zone, akci pořádané na oslavu svátku Sv. Patrika. Jaký máš vztah k Irsku a Irské whiskey?
Kladný a přátelský vztah spolu máme. Mám rád staré irské whiskey – například whiskey Jameson.

11. Na hudební scéně působíš už přes dvacet let. Jak bys zhodnotil svůj dosavadní vývoj a na co se posluchači můžou těšit do budoucna?
Do budoucna bych rád vyprodal Strahovský stadion a vyprodal každou halu v Irsku. 

JAMESON ZONE V DLOUHÉ – oslavy Jameson St. Patrick´s Live Celebrations
Místo akce: klub Roxy, Dlouhá ulice, Praha 2
Datum akce: v sobotu 16. března, 2013
Hlavní aktér: TATA BOJS
Předprodej vstupenek: ticketpro.cz – cena vstupenek 180,- kč
https://www.jameson.cz/web/j-zone-index/
https://www.facebook.com/jameson.cz?ref=ts&fref=ts
www.jameson.cz

Zdroj: Organizátor