Jan Budař predstavil nový album „Lehce probuzený“ v pražskej električke č. 12!

Nájdite v novom albume hudobníka, herca, režiséra, scenáristu a štvornásobného českého leva svoj šťastný kľúčik. Šesť z vás prežije večeru, na ktorú nezabudne – možno až do konca sveta.

Piatok 21. september bol dňom Jana Budaře. Zatiaľ čo ľudia v celej Českej republike uzreli  poprvýkrát nový album, ktorý vydáva s Eliščiným Bandom vo vydavateľstve LUCKY YOU, obyvatelia Prahy ho mohli vidieť na vlastné oči. Presne o  14.59 totiž odštartoval akustický koncert kapely Eliščin Band s príznačným názvom „Z konečné na konečnou“. Ten sa konal v električke číslo 12, ktorá zahájila svoju pravidelnú trasu na stanici sídliště Barrandov a skončila ju o 15. 51 na stanici Palmovka. Vodič i každý prvý cestujúci, ktorý nastúpil na 21 vybraných zastávkach, získal nový podpísaný album. V jednom z nich sa ukrýva šťastný kľúčik na odomknutie dverí k večeri s Janem Budařem v pražskej reštaurácii Oliva. Na ďalších päť šťastlivcov čakajú kľúče ukryté v niektorom z tisícky CD určených na predaj. Večera sa bude skladať z troch chodov výborného jedla a ľahkej  konverzácie k albumu „Lehce probuzený“ s Janem Budařem.

Lehce probuzený je prelomom,“ hovorí Jan Budař, a dodáva: „Musí byť. Každý album  je predsa svojím spôsobom prelomový. Zachytáva totiž obdobie, ktoré sa už nikdy nezopakuje. A náš album vznikol po štyroch rokoch, počas ktorých sa toho odohralo naozaj veľa.“ Lehce probuzený je prehliadkou jedinečných piesní. Na doske si našla miesto napríklad aj nikdy nevydaná verzia Milování napísaná do filmu Nuda v Brně. „Konečne môžete počuť aj skladbu Když zavřu oči, ktorá pôvodne vznikla k filmu Protektor. Nakoniec sa v ňom však neobjavila,“ vysvetľuje Jan Budař. Album Lehce probuzený je rovnako ako jeho predošlé platne akousi osobnou spoveďou. „Ak človek počúva moje pesničky pozorne, dozvie sa toho o mne viac, než keby so mnou strávil týždeň. A pri tomto cédečku to platí dvojnásobne,“ priznáva hudobník a herec. Na vydaní tretieho albumu Jana Budaře spolupracovali okrem Eliščina Bandu tiež talentovaný skladateľ David Smečka a speváčky Elena Sonenshine, Emma Smetana, Andrea Buršová a Zuzana Gamboa.

Keby Dopravný podnik hlavného mesta Praha nezrušil od 1. septembra električkovú linku č. 21, konal by sa akustický koncert Jana Budaře v nej. Číslo 21 sa totiž pre herca a hudobníka stalo určitým záväzkom. „Tento rok 21. decembra má byť koniec sveta, tak sme si povedali, že každého 21-ého v mesiaci pripravíme nejakú akciu, ktorá bude spojená s naším novým albumom. Bolo by predsa fajn, keby sa ľudia ešte trochu pobavili, keď už sa to má všetko čoskoro skončiť,“ vyhlásil Jan Budař. Po zahájení predaja albumu Lehce probuzený a akustickom koncerte v električke číslo 12 (číslo čítajte i sprava doľava) príde 21. október – deň krstu albumu a koncertu v Divadle Husa na Provázku v Brne. O mesiac neskôr, 21. novembra si obe akcie zopakujeme v pražskom Klube Roxy. Magickú 21tku naruší iba Benefičný koncert proti konci sveta. Pretože 21. december je rezervovaný pre koniec sveta, koncert sa bude konať o deň skôr – 20. decembra v Prahe, Brne a v Ostrave. Jan Budař tu bude s Eliščiným Bandom nielen vystupovať, celú akciu i odmoderuje.

Zdroj: SOUL FOR SHOW