JANA KIRSCHNER OHLASUJE JESENNÉ TURNÉ TAKMER SÓLO.

Slovenská speváčka a skladateľka Jana Kirschner je na prahu ďalšej etapy. Skladá nové pesničky, chystá sa na najväčšie slovenské festivaly a po ročnej pauze pripravuje aj návrat na klubové pódiá. Na prelome septembra a októbra sa predstaví s celkom novým komorným programom v šiestich slovenských mestách. V novej zostave s podtitulom „Takmer sólo“.

Jana Kirschner prešla počas svojej hudobnej kariéry dramatickým vývojom. Od popovej princeznej k synonymu progresu v slovenskej hudbe. S projektom Moruša priniesla poslucháčovi niečo, na čo nebol v rámci slovenských hudobných štandardov zvyknutý: mix modernej, západnej hudobnej produkcie a využitie našich hudobných a kultúrnych tradícií. Jej hudba znie progresívne, svetovo, ale zároveň slovensky. Etapu Moruša teraz Jana Kirschner pomyselne uzatvára vydaním platne Moruša: Čierna vo vydavateľstve Slnko Records a momentálne sa s kapelou začína pripravovať na jesenné turné.

Na šiestich koncertoch s podtitulom “Takmer sólo” sa postupne predstaví v Trnave (29.9.), Topoľčanoch (30.9.), Banskej Bystrici (1.10.), Žiline (2.10.), Košiciach (3.10.) a v Bratislave (5.10.). České termíny budú ohlásené čoskoro.

Jana Kirschner_kredit Lousy Auber 01

Jesenné turné Jany Kirschner je čiastočne aj oslavou speváčkinej dvadsaťročnej kariéry. Odznejú piesne, ktoré poslucháči veľmi dobre poznajú, hity, ktoré ovplyvnili mnoho generácií, avšak opäť v inom obsadení, na nových, kultúrou a umením dýchajúcich miestach.

“Chceme ísť opäť k svojim ľuďom. Vybrali sme si priestory, kde sa stretávajú ľudia, ktorí chcú meniť svet okolo seba a prezentujú to, čo je pre túto spoločnosť skutočne relevantné, má názor i odozvu. Ostrovy, ktoré netrpia izoláciou, či nedostatkom. Viacúčelové kultúrne priestory, synagógy, či bývalé stanice. Jednoducho miesta, kde to žije,” hovorí Jana o pripravovaných koncertoch.

Predpredaj na turné “Takmer sólo” je už spustený. Janu Kirschner môžete okrem jesenných koncertov vidieť aj na festivaloch Pohoda (9.7.), ďalej v unikátnom drevenom kostolíku v Kežmarku (10.7.), na festivaloch Leto v parku v Košiciach (29.7), Sitno Blues (30.7) a v premiére aj na piešťanskom festivale Grape (13.8).

Turné „Jana Kirschner – Takmer sólo“
29.9.2016 Trnava, Synagóga – Centrum súčasného umenia
30.9.2016 Topolčany, Nástupište 1-12
1.10.2016 Banská Bystrica, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry
2.10. 2016 Žilina, Stanica Žilina – Záriečie
3.10.2016 Košice, Tabačka Kulturfabrik
5.10. 2016 Bratislava, DPOH Mestské divadlo

Predpredaj vstupeniek: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/7441/jana-kirschner-takmer-solo-2016
LP Moruša: Čierna: https://www.slnkorecords.sk/jana-kirschner/morusa-cierna-vinyl-lp
Viac info o Jane Kirschner: https://www.facebook.com/janakirschner/

Jana Kirschner_kredit Lousy Auber 01 Vizual JK Takmer Solo by Pavol Bartos

Zdroj: Slnko Records
Foto: Lousy Auber