Jana Kirschner predstavuje ďalší singel z albumu MORUŠA: ČIERNA, ktorý je mesiac po vydaní platinový!

Jana Kirschner predstavuje ďalší singel z albumu MORUŠA: ČIERNA! Skladbu “Na krídlach divých včiel” označuje speváčka a skladateľka za inú ako celý zvyšok albumu. Autorkou textu je samotná speváčka a hudbu zložili Jana Kirschner a multiinštrumentalista Eddie Stevens, ktorý je producentom celého projektu. MORUŠA: ČIERNA má na konte medzinárodný úspech a mesiac po vydaní dokonca platinovú platňu za predaj! Jana Kirschner pripravila pre fajnšmekrov špeciálne prekvapenie. Prvé dve piesne albumu „Muzika!“ a „Idú“ vychádzajú na špeciálnom vinyle!

Speváčka a skladateľka Jana Kirschner predstavuje nový singel “Na krídlach divých včiel”. Skladba pochádza z albumu MORUŠA: ČIERNA, ktorý je druhou časťou ambiciózneho projektu MORUŠA. Autorkou textu je samotná speváčka a hudbu zložili Jana Kirschner a multiinštrumentalista a producent Eddie Stevens.

5

“K tejto piesni ma motivovali veci, ktoré sa v našej krajine diali a dejú. A takisto aj môj vlastný príbeh. Pôvodne bol text ešte tvrdší, ale nakoniec som v jednotlivých obrazoch zvolila viac metafor a skrytých malých odkazov, ktoré pozorný poslucháč môže odhaliť.” Vysvetľuje Jana Kirschner

Skladba “Na krídlach divých včiel” sa nahrávala v lete v štúdiu u Oskara Rózsu v Banskej Štiavnici. Na klavíri hral Eddie Stevens a na cimbale Marcel Comendant. O bicie nástroje sa postaral Tom Skinner.

“Táto pieseň je iná, ako celý album Moruša Čierna, možno práve preto, že vznikla ako posledná na albume. No napriek tomu sa v nej mieša spojenie oboch albumov. Počujeme v nej cimbal a starý klavír, ktorý vnáša do piesne takmer filmovú atmosféru a opäť mužský spevácky kvartet, ktorý piesni dominuje podobne, ako tomu bolo pri skladbe Sama.” Konštatuje Jana Kirschner.

Singel sa finalizoval v Londýne a zbory sa dokončovali v Prahe. Na nahrávke si dokonca zaspieval aj partner Jany Eddie Stevens, ktorý spieval po prvýkrát po slovensky.

2

“Ide v podstate o veľmi surovú nahrávku. Nehľadali sme žiadne jemné zvuky. Chceli sme v piesni priniesť autenticitu a takmer až krčmovú atmosféru, príznačnú napríklad pre šansóny. Hlavná hrdinka v piesni uteká od všetkého, čo tak dobre poznala a čo jej prinášalo falošnú istotu. Od bezpečných vzťahov uteká za lepšou budúcnosťou, i keď opustiť domov nie je nikdy ľahké.” Doplnila Jana Kirschner.

Skladbu “Na krídlach divých včiel” nájdu fanúšikovia aj na youtube, lyricvideo vyrobil František Effenberger Zouzal. Jana Krischner a jej projekt MORUŠA boduje u fanúšikov aj u kritikov! Druhá časť projektu MORUŠA: ČIERNA má na konte medzinárodný úspech a teraz dokonca platinovú platňu za predaj!

1

„Moruša Čierna je album, ktorý ma opäť vzal niekam inam a ja si pomaly zvykám na svoje nové miesto. Je to album, na ktorý si človek musí nájsť čas, musí sa mu naučiť porozumieť a prijať ho. Ja už som tam dospela a mám z neho obrovskú radosť. Moruša Čierna nasleduje v úspechu jej predchodkyňu. A tak mesiac po vydaní môžme oficiálne vyhlásiť, že album dosiahol platinový status za predaj na Slovensku. Ďakujeme za podporu všetkým našim fanúšikom a verím, že im na jar prinesieme skvelé koncerty, ktoré ukončia tento výnimočný projekt. Je sa na čo tešiť.“ Neskrýva radosť Jana Kirschner.

Jana Kirschner pripravila pre fajnšmekrov špeciálne prekvapenie. Prvé dve piesne albumu „Muzika!“ a „Idú“ vychádzajú na špeciálnom vinyle! Novinku si môžu slovenskí a českí fanúšikovia kúpiť na https://www.slnkorecords.sk/jana-kirschner/muzika-idu

LP_sleeve_315x315-Kirch14

Projekt MORUŠA prináša pod hlavičkou Orange Music Live generálny partner, spoločnosť Orange Slovensko. Dátumy slovenského turné oznámi Jana Kirschner v januári 2015. Fanúšikovia sa môžu tešiť na hudobne ale aj vizuálne zaujimavú šou, ktorá bude pokračovať na jeseň i v Českej republike. MORUŠA:BIELA a MORUŠA:ČIERNA vyšla vo vydavateľstve Slnko records a dajú sa kúpiť v spoločnom balení ako dvojalbum na https://www.slnkorecords.sk/jana-kirschner. Všetky informácie nájdete na www.janakirschner.com

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Bára Prášilová