Jana Kirschner vydáva unikátny remixový album a štartuje MORUŠA: ČIERNA Tour! 

Jana Kirschner vydáva nový album!  MORUŠA: REMIXED je výsledkom spolupráce najzaujímavejších súčasných producentov z celej Európy. Piesne si vyberali samotní autori remixov z albumov MORUŠA: BIELA a MORUŠA: ČIERNA. MORUŠA: REMIXED je veľmi pestrým albumom, na ktorom vybraní umelci prezentujú ich videnie a najmä počutie sveta.

Album je medzinárodný a práve preto by mohol zaujať nielen doma, ale i v zahraničí. V predaji bude už na aktuálnom turné Jany Kirschner MORUŠA: ČIERNA Tour, ktorý pod hlavičkou Orange Music Live prináša generálny partner, spoločnosť Orange Slovensko.

Jana Kirschner prichádza s novým albumom MORUŠA: REMIXED, na ktorom spolupracovala s producentami z celej Európy. Piesne na album si umelci vyberali z dvoch úspešných albumov MORUŠA: BIELA a MORUŠA: ČIERNA. Nápad na album vznikol v hlave Janinho partnera a producenta Eddieho Stevensa.

Cover

“Bol to práve Eddie, kto tento projekt chcel posunúť ešte niekam ďalej.  V období, keď dokončoval album „Hairless Toys“ s Róisín Murphy, často hovorili práve o remixoch. Zároveň nám ľudia začali posielať prvé remixy úplne spontánne a čoraz častejšie sa objavovali priania aj od fanúšikov, že by ich takýto album zaujímal. Objavili sme napríklad článok v prestížnom hudobnom magazíne The Wire o Jonášovi Gruskovi a jeho slovenskom hudobnom vydavatelsve LOM a začali sme sa pýtať a hľadať ľudí, ktorí by mohli priniesť do celého projektu niečo originálne a svieže. Dali sme dokopy asi 23 ľudí z celej Európy,” vyznala sa Jana Kirschner.

Famózna umelkyňa pol roka spolupracovala s najlepšími európskymi producentami. Výsledkom je unikátny a veľmi netradičný album, ktorý je prehliadkou rôznorodosti kreatívnych prístupov v rámci súčasnej tvorby.

„Je to projekt, ktorý nie je typický pre slovenský trh, no práve preto si myslím, že by mohol byť zaujímavý aj pre ľudí zvonku. Verím, že sa tento album dočká aj zahraničných recenzií,“ verí Jana Kirschner.

Jana Kirschner

Na album MORUŠA: REMIXED sa napokon dostalo 12 najzaujímavejších remixov a poslucháči si tak môžu vypočuť vyše 70 minút hudby.

“Oslovili sme producentov z Ukrajiny, Macedónska, Veľkej Británie, Poľska, Mexika, Slovenska, Česka ale i  Srbska. Skladby si vyberali sami z mojich dvoch posledných albumov MORUŠA: BIELA a MORUŠA: ČIERNA, podľa toho, ako to cítili. Dali im svoj vlastný zvuk a vznikol z toho veľmi pestrý, experimentálny album. Sú to výnimoční ľudia, s mnohými z nich sme nadviazali priateľstvá a veľmi si vážim, že túto výzvu prijali,“ prezrádza Jana Kirschner.

Obal albumu vytvoril Juraj Demovič zo Štúdia Pergamen. CD si môžete zakúpiť na www.slnkorecords.sk.

Jana Kirschner

„Myslím si, že týmto remixovým projektom sa krásne završuje celá Moruša, ktorá nás zamestnávala niekoľko rokov. Je to také posledné obzretie sa tvorcov za skladbami bielymi i čiernymi. Jana s Eddiem ešte vďaka remixom mohli zistiť, čo všetko iné môžu ľudia počuť v ich pesničkách. Na ceste máme ešte Morušu Čiernu na vinyle, ktorá vyjde pred Vianocami,“ doplnila Shina z vydavateľstva Slnko Records.

Na albume MORUŠA: REMIXED spolupracovali zvukový umelec Jonáš Gruska, András Cséfalvay, Amen Tma z vydavateľstva LOM, Brigante z Veľkej Británie, Herzel & Genoveva – elektronické duo z Macedónska, ďalší Slováci Matúš Bluem, Fallgrapp, Jonatán Pastirčák, duo Baláž & Hubinák, z Poľska The Phantom a Aleksandra Grünholz a mexická multimediálna umelekyňa žijúca v Prahe Laura Luna Castillo. Janiny fanúšikovia album nájdu aj na koncertoch aktuálneho turné MORUŠA: ČIERNA Tour, ktorý pod hlavičkou Orange Music Live prináša generálny partner, spoločnosť Orange Slovensko. Vstupenky sú dostupné prostredníctvom siete Ticketportal a na miestach konania. Všetky informácie nájdete na www.janakirschner.com a nahttps://www.facebook.com/janakirschner?fref=ts

MORUŠA: ČIERNA Tour 2015
8.10. 2015 Banská Bystrica 18:00, 21:00 Záhrada –  Centrum nezávislej kultúry
9.10. 2015 Žilina Synagóga
10.10. 2015 Martin Kino Strojár
11.10. 2015 Trenčín Piano club
23.10. 2015 Nitra Klub Nájomná jednotka 102
24.10. 2015 Prešov Kino Scala
25.10. 2015 Košice Tabačka Kulturfabrik
28.10. 2015 Bratislava Stará tržnica

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: René Miko