Janko Kulich & Kolegium odkazujú ženám… MALA SI … alebo ako aj slovenská folková scéna môže mať svoj letný „hit“!

Folkrocková skupina Janko Kulich & Kolegium pokrstila v decembri minulého roka spolu s českým muzikantom Ivanom Mládkom svoj 4. štúdiový album s názvom Doba drevená, ktorý vyšiel spolu s ostatnými albumami na špeciálnom nosiči – drevenom USB v tvare gitary.

Album mapuje 5 ročné pôsobenie 50timi pesničkami tejto akustickej hudobnej skupiny, ktorá za krátku dobu svojej existencie stihla okrem nahrávania albumov odohrať aj stovky koncertov po celej Slovenskej a Českej republike. 

Prvým singlom z pripravovaného albumu bola pieseň Doba drevená, ku ktorej videoklip vznikol počas natáčania v domovskom štúdiu bubeníka Vladka Leškovského Whatever sound studio Prievidza.

Skupina okolo pesničkára a organizátora Janka Kulicha prichádza pred letom s druhým singlom Mala si a s profesionálnym videoklipom z produkcie Cesar production, známej zo spolupráce s populárnym D.Jom EKG. Videoklip k piesni sa natáčal v exteriéroch v okolí domovského mesta skupiny Žiaru nad Hronom.

„Chceli sme príjemný, romantický videoklip bez príbehu s krásnou mladou slečnou, aby sa bolo aj na čo pozerať. Skladba Mala si je tak trošku nostalgickou poctou pre naše ženy, ktoré sú pri nás v dobrom i zlom celý náš život a hoci rôčky postupne pribúdajú, všetko prečo sme sa do nich zaľúbili stále majú“. JK

V súčasnosti je skupina Janko Kulich & Kolegium na letnom turné 
5 ROKOV=50 PESNIČIEK túr 2018 
po slovenských a českých mestách a najbližšie ich môžete uvidieť:

20.07. Country fest Bohunice – J. Bohunice
21.07. Kozí festival – J. Lehota
18.08. Folk ne Letním – Hlubočky (CŘ)
19.08. Tatranské kultúrne leto – Tatranská Lomnica
26.08. Bardejovský jarmok – Bardejov

Zdroj: facebook.com/ jankokulichakolegium