Japonský experimentátor Merzbow sa predstaví piatok trinásteho v Košiciach!

Už tento piatok si v unikátnej zostave absolvuje svoju slovenskú premiéru japonský avantgardný umelec Merzbow. Spolu s bubeníkom Balázsom Pándim a saxofonistom Matsom Gustafssonom odohrajú unikátny koncert, ktorý sa navyše bude zaznamenávať pre vydanie živého albumu. V tomto triu totiž zahrajú okrem košickej Tabačky len raz – deň predtým v Budapešti.

Merzbow, vlastným menom Masami Akita na scéne pôsobí už od konca sedemdesiatych rokov. Odvtedy stihol vydať už viac ako 350 nahrávok, okrem toho pôsobí aj ako spisovateľ, maliar a tanečník. V jeho hudbe sa prelína elektronika a noise s rôznymi prvkami progresívneho rocku, free jazzu či súčasnej vážnej hudby. Obaja jeho spolupracovníci sa na Slovensku už predstavili – Pándi zahral na festivale Moon Ride v roku 2010, o rok neskôr so svojimi Tarfala Trio hral Gustafsson na bratislavskom Nexte.

Merzbow

Trojici Merzbow, Pándi a Gustafsson predskočí košický audio-vizuálny projekt Bios, ktorý prepája improvizovaný drone so živými projekciami. V Bios sa stretli dvaja mladí výtvarníci – Jozef Tušan, ktorý je aj autorom plagátu ku koncertu, s Borisom Sirkom.

Vstupenky na koncert stoja v predpredaji 13 eur a dajú sa zakúpiť na stránke Tabačky (https://tabacka.interticket.sk/). Na mieste budú stáť o dve eurá viac, koncert začne o 21:00.

Merzbow/Pándi/Gustafsson (JAP/HUN/SWE) + Bios (SK)
13. 4. 2012, 21:00, Tabčka kulturfabrik, Košice
FB event: https://www.facebook.com/events/100160486779148/

Merzbow

Zdroj: Exitab Label/After Hours Shows/Tabačka kulturfabrik
Foto: Jon Sisk
Publikoval: Redakcia GREGI.NET