Jarné džezáky aj s Petrom Lipom.

Peter Lipa s kapelou a Sisa Fehérová & Fehero Rocher sú ďalšími účinkujúcimi na Jarných Bratislavských jazzových dňom. Slovenskí hudobníci sa tak 14. júna v Starej tržnici pripoja ku svetovému basgitaristovi a spevákovi Richardovi Bonovi! Američan počas festivalu v slovenskej premiére predstaví svoj afro-kubánsky projekt Mandekan Cubano.

Peter Lipa patrí medzi najväčšie mená jazzu v Česku aj na Slovensku. Na festivale bude koncertovať so svojou sprievodnou kapelou v zložení Peter Lipa jr. (klávesy), Michal Šimko (basgitara), Michal Fedor (bicie) a na saxofóne bude hrať Radovan Tariška.

Počas jednodňového festivalu sa predstaví aj Sisa Fehérová. Mladá talentovaná speváčka sa vo svojej hudbe pohybuje na pomedzí jazzu, bluesu a alternatívou. So svojou kapelou pravidelne koncertuje nielen na Slovensku, ale i v Česku, Nemecku či Turecku. V novembri 2014 získala cenu v rámci súťaže Mladé tváre slovenského jazzu.

Jarné Bratislavské Jazzové Dni sa uskutočnia 14. júna v Starej tržnici. Vstupenky sú v predaji prostredníctvom siete Ticketportal.

BJD2015_A1

Zdroj: BJD