Jaromír Nohavica odštartuje sériu šiestich bratislavských koncertov vo Veľkom evanjelickom kostole! 

Česká folková legenda Jaromír Nohavica odohrá v Bratislave šesť jedinečných koncertov! Ikona českého pesničkárstva sa do Bratislavy vracia po troch rokoch. Milovníci originálnej dlhoročnej tvorby Jaromíra Nohavicu sa môžu tešiť na staršie hity aj úplne novinky z pripravovaného albumu. Hosťom Jaromíra Nohavicu bude vynikajúci poľský akordeonista a klavirista Robert Kusmierski!

Legenda českého folku Jaromír Nohavica odohrá po troch rokoch šesť výnimočných koncertov v Bratislave. Koncertné miniturné odštartuje najznámejší a najúspešnejší český pesničkár už 16. marca vo Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej ulici v Bratislave. Niekoľkonásobne ocenený majster českého pesničkárstva  sa 17. a  18. marca predstaví aj v Divadle Aréna a 19. marca odohrá koncert určený pre študentov v UPeCe v Mlynskej doline. Historicky po prvýkrát vystúpi česká folková hviezda v Starej tržnici 20. marca 2015! Bratislavské koncertné turné zavŕši ikona českého pesničkárstva v Istropolise 21.marca.

Jarek Fotky Bratislava Vladimir Jurkovič 007

„Pán Nohavica ma rád miesta, na ktorých začínal. Napríklad Mlynská dolina a jeho historické koncerty v klube UNIC , ale zároveň si rád vyskúša aj nový priestor, akým je Stará tržnica. V Divadle Aréna a v Istropolise už vystupoval a s odstupom rokov sa na dané miesta vracia. Výnimočná atmosféra bude vo Veľkom evanjelickom kostole, ktorý má svoje Genius loci.“ vysvetlil Pavol Maruščák z agentúry Dr. Horák.

Bratislavské publikum čaká jedinečná atmosféra a krásne melódie z dlhoročnej tvorby Jaromíra Nohavicu. Ostravský muzikant zahrá známe hity, ale aj nové skladby z pripravovaného albumu. Na koncertoch Jaromíra Nohavicu vystúpi dokonca zaujímavý zahraničný hosť.

„Približne dvojhodinový koncert je prierezom vyše 30- ročnej hudobnej kariéry Jaromíra Nohavicu. Odznejú na ňom skladby z raného obdobia ako „Darmodej“, „Cukrářska bossanova“, taktiež pesničky z posledných rokov  a novinky, ktoré by sa mali objaviť na novom albume. Hosťom bude poľský akordeonista a klavírista Robert Kusmierski.“ Prezradil  Pavol Maruščák z agentúry Dr. Horák.

Jarek Fotky Bratislava Vladimir Jurkovič 006

Jaromír Nohavica debutoval v roku 1988 albumom Darmoděj. Medzi jeho ďalšie významné nahrávky patria albumy ako „V tom roce pitomém“ (1990), „Mikymauzoleum“ (1993), „Divné století“ (1996), „Moje smutné srdce“ (2000), „Babylon“ (2003) či „Ikarus“ (2008). V roku 2012 vydal Jaromír Nohavica album „Tak mě tu máš“, ktorý ako najpredávanejší album získla ocenenie Anděl 2012. Pesničkár si k životnému jubileu doprial exkluzívny výber toho najlepšieho z tvorby s názvom „Tenkrát“. Posledný počin osobitého hudobníka nesie názov „Jarek Nohavica a přátelé“. Album je živým záznamom z koncertu v Třínci na festivale Noc plná hvězd.

Vstupenky na koncert v UPeCe Mlynská dolina, ktorý je určený pre študentov, sú v predaji iba v Univerzitnom pastoračnom centre v Mlynskej doline v pracovných dňoch od 17:00 do 20:00 hod a na www.drhorak.sk. Aktuálne informácie o vstupenkách na bratislavské koncerty nájdete na stránke www.nohavica.cz.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Vladimír Jurkovič