Jaromír Nohavica zahrá na hrade Červený kameň!

Český hudobník Jaromír Nohavica zahrá na hrade Červený Kameň! Na hrad pri Častej sa vracia päť rokov od pamätného koncertu v auguste 2008, ktorí tisícky fanúšikov spomínajú dodnes.  4. júla si na hradnej lúke nenechajte ujsť vystúpenie legendárneho pesničkára, ktorý presne dnes oslavuje 60 rokov!

Jaromír Nohavica je žijúcou legendou českého pesničkárstva, ktorá má na hudobnej scéne špecifické postavenie. Nedávno odohral miniturné po Slovensku. Na záver si však nechal hudobnú lahôdku, ktorou nepochybne bude koncert na hrade Červený Kameň. Český pesničkár sa sem 4. júla vráti po piatich rokoch od pamätného koncertu v auguste 2008, ktorí tisícky fanúšikov spomínajú dodnes.

„Na koncert Jarka Nohavicu sa veľmi teším. Som rád, že prijal naše pozvanie. Rád vyhľadáva priestory pod holým nebom, kde by v harmónii s prírodou vynikla jeho hudba i texty. Tak tomu bude aj na hradnej lúke pri Červenom Kameni. K dispozícii je posledných 1500 kusov vstupeniek, ich cena je 17 eur.“ Teší sa organizátor koncertu Palo Maruščák z agentúry Dr. Horák.

Jaromír Nohavica je najznámejším a najúspešnejším pesničkárom v Česku. Debutoval  roku 1988 albumom Darmoděj. Medzi jeho ďalšie významné nahrávky patria albumy ako „V tom roce pitomém“ (1990), „Mikymauzoleum“ (1993), „Divné století“ (1996), „Moje smutné srdce“ (2000), „Babylon“ (2003) či „Ikarus“ (2008). Jeho zatiaľ posledným albumom je „Tak mě tu máš“ z minulého roku, z ktorej v Česku predal takmer 38 tisíc kópií. Pesničkár presne dnes oslavuje 60 rokov a k životnému jubileu si doprial exkluzívny výber toho najlepšieho z tvorby z poslednej dekády minulého storočia s názvom „Tenkrát“.

„Už mnoho rokov sa po tomto svete pohybujem ako človek s gitarou. Je to činnosť, za ktorú dostávam peniaze, aby som si mohol kúpiť krásne knihy, platne, aby som mohol finančne zabezpečiť svojich blízkych, jednoducho aby som mohol fyzicky aj psychicky žiť. Nie som človek „dostredný“, spejúci k jednému bodu, ale skôr „odstředný“, ktorý sa prostredníctvom širokej palety skúseností uberá k pravde. Kiež by som nemusel meniť. Život pesničkára nie je pohodlný, ale je úžasný.“ Vysvetľuje svoj životný postoj Jaromír Nohavica.

Ostravský muzikant má na konte také hity ako „Kometa“, „Ostravo“, „Ještě mi scházíš“ či „Když mě brali za vojáka“. Ako textár je podpísaný pod hitom „Lásko, voníš deštěm“ pre Mariu Rottrovú, spolupracoval aj so skupinou Čechomor či Karlom Plíhalom. Milovníka tvorby Bohumila Hrabala si nenechajte ujsť 4. júla na hrade Červený Kameň v Častej. Vstupenky sú k dispozícii v predajni Dr.Horák na Medenej ulici 19 v Bratislave a na www.drhorak.sk a v sieti  www.tickportal.sk.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.