Jazz Fest Žilina – septembrová nádielka džezu.

Prvý ročník dvojdňového festivalu Jazz Fest Žilina predstaví štyri džezové ansámble. Na svoje si prídu milovníci tradičného džezu, rovnako aj nadšenci súčasného európskeho džezu a priestor dostanú i dva džezové orchestre.

Festival začína vo veľkej sále žilinského konzervatória v piatok 26. septembra a organizuje ho Mesto Žilina v spolupráci s Občianskym združením GIG.

Počas dvojdňového festivalu Jazz Fest Žilina vás čakajú koncerty plné džezu. V piatok sa môžete tešiť na domáci Big Band Žilinského konzervatória a medzinárodný Piotr Wojtašík Quartet na čele s významným predstaviteľom európskeho džezu, Piotrom Wojtasikom.

Sobotu otvorí Kálmán Oláh, držiteľ prestížnej ceny Theloniousa Monka za kompozíciu so svojim sextetom Kalman Oláh Visegrad Sextet, ktoré vzniklo spojením maďarského klaviristu Kalmána Oláha s vynikajúcimi maďarskými hudobníkmi a hrá jedinečný štýl moderného džezu založeného na súčasnej klasickej hudbe 20. storočia.

V zastúpení slovenských a českých popredných „jazzmanov“ sa predstaví Matúš Jakabčic CZ-SK Big Band. Ťažiskom repertoáru big bandu Matúša Jakabčica sú jeho autorské skladby, ako aj autorské aranžmány známych džezových štandardov.

Predpredaj vstupeniek: v pokladnici Mestského divadla Žilina (14.00 – 18.00 hod.).

Viac informácií o festivale a program nájdete na: www.kultúrneleto.eu alebo www.facebook.com/jazzfestzilina.

Jazz_Fest_Zilina_1

Zdroj: PhDr. Pavol Čorba, hovorca mesta