Je fajn byť sebou, spievajú Papa Akimbo

Rockeri z mladej bratislavskej kapely Papa Akimbo sa hlásia s ďaľším singlom, tentokrát v pre nich veľmi netypickom zvuku. V pomalej ťahavej skladbe s názvom Stúpam horou v ktorej dominujú bicie a až priam chorálový spev, spievajú o tom aké je fajn byť sám sebou. “Áno, pesnička Stúpam horou má pre nás a najmä pre mňa až spirituálny podtext…” priznáva Tibike, spevák kapely a autor skladby, “…odrážajú sa v nej životné skúsenosti ktorými som si prešiel.” dodáva.

Na nahratie zborových spevov si kapela prizvala do štúdia speváčky a spevákov z Akadémie spevu Slovakia.”Sme veľmi vďační že naše pozvanie prijali talentované speváčky a speváci z Akadémie spevu Slovakia. Nie je tajomstvom že s akadémiou pod vedením Jara Žiga st. veľmi úzko spolupracujeme a pre niektorých sa stala na určité obdobie priam druhým domovom”…smejú sa Papa Akimbo…“Jaro Žigo je uznávaný hlasový pedagóg, jeho rukami prešlo už veľmi veľa speváckych talentov a stojí za viacerými úspešnými projektami. Neustále a neúnavne podporuje v rámci akadémie mladé talenty, vytvára priestor pre vznik podhubia na ktorom môžu hudobníci ďalej rásť. Nám ako kapele dal tiež niekoľko veľmi cenných rád, najdôležitejšie však asi je, že si rozumieme ľudsky. Je to náš šaman…”, dopĺňajú Papa Akimbo.

Kapela pesničku nahrala v rámci overenej spolupráce v štúdiu LOFT v zvukovej réžii a pod producentskou taktovkou Jara Žiga ml. O master nahrávky sa opäť postaral Ján Zborovjan.

K pesničke vznikol, na slovenské pomery vcelku netradičný videoklip, ktorý sa odohráva v americkej púšti. Kapela dostala aj otázku či náhodou nebol vytvorený umelou inteligenciou. “Nie, nie je to tak, skutočne máme videoklip z americkej púšte. Keď sme hľadali na internete spôsob ako videoklip spracovať, náhodou sme našli tvorbu Tannera Fowlera, konkrétne série záberov Lost Astronaut a Wandering Astronaut. Asi to tak niekedy býva že vesmír zariadi všetko ako má, príbeh sa nám k pesničke veľmi hodil a zábery ani v podstate nebolo potrebné príliš upravovať, majú rovnaký rytmus ako pesnička. Z výsledku sa veľmi tešíme a sme radi že sa oň môžeme podeliť s ostatnými.” uzatvárajú Papa Akimbo.

Kapela plánuje v najbližšom období pokračovať v nahrávaní ďalších skladieb, ktoré predstavia poslucháčom a publiku. Pesnička a videoklip sú už teraz dostupné na digitálnych platformách.

Spotify: https://open.spotify.com/album/54C1wgTWDluEt6cVWEaO3w?si=ezlmSv76QAKmt2oZFYRPqA
Link na videoklip: https://youtu.be/8vzIth_ol1w
Sociálne linky: https://linktr.ee/papaakimbo

TS