Jeden z najlepších gitaristov sveta, Joe Satriani vystúpi na Slovensku a predstaví nový album!

Americký gitarista a multiinštrumentalista Joe Satriani, ktorý koncertoval s Mickom Jaggerom aj so skupinou Deep Purple, mieri na Slovensko! Svetoznámy špičkový gitarista predstaví 14. októbra v bratislavskej Aegon Aréne NTC nový album „Shockwave Supernova“.

Joe Satriani má na konte 10 miliónov predaných albumov a 14 nominácií na Grammy. Jeden z najvýraznejších gitaristov sveta očarí slovenské publikum spolu s renomovaným klávesistom Mikeom Keneallym, bubeníckym kúzelníkom Marcom Minnemannom a basgitarovým esom Bryanom Bellerom. Nenechajte si ujsť vynikajúci koncert prvotriednych svetových hudobníkov!

Joe_Satriani_MAIN-PR-Shot1

Jeden z najlepších gitaristov sveta, Joe Satriani mieri na Slovensko! Svetoznámy gitarista a multiinštrumentalista odohrá 14. októbra v bratislavskej Aegon Aréne NTC unikátny koncert  v rámci turné k novému albumu „Shockwave Supernova“. Nový album je 15-tym v poradí a obsahuje rovnaký počet skladieb. Joe Satriani nahral novinku s trojicou prvotriednych muzikantov, ktorí s ním zahrajú aj na koncerte v Bratislave. Jeden z najvýraznejších gitaristov očarí slovenské publikum spolu s renomovaným klávesistom Mikeom Keneallym, bubeníckym kúzelníkom Marcom Minnemannom a basgitarovým esom Bryanom Bellerom. 

„Nemohol som si pri tvorbe tohto albumu priať lepšiu kapelu. Marc a Bryan patria v ich kategóriách k najlepším muzikantom a navyše obaja milujú výzvy. Takže, keď za nimi napríklad prídem a poviem im: „Toto demo znie trochu metalovo, môžeme z neho urobiť umeleckejšiu záležitosť?“, vedia presne, čo mám na mysli a spoločne to zvládneme.“ Prezradil Joe Satriani.

Joe Satriani vyjadril spokojnosť aj s jedinečným rockovým géniom, gitaristom Mikeom Keneallym, ktorý na novom albume „Shockwave Supernova“ spolupracoval.

Chapman_Joe_Satriani_5973

Nielenže je Mike jedným z tých šialene talentovaných ľudí, ktorí zahrajú na čokoľvek, čo mu podstrčíte. Ale on vám to naspäť naservíruje v šiestich rôznych podobách. Pred pár rokmi som o ňom na turné žartoval s basgitaristom Allanom Whitmanom, že sa ho musíme zbaviť, pretože vedľa neho všetci vyzeráme ako školáci.“ Hovorí s úsmevom Joe Satriani.

Joe Satriani sa pri vzniku nového albumu stretol v štúdiu aj s dlhoročným priateľom a zvukovým majstrom Johnom Cunibertim.

„John mi prácu v štúdiu naozaj veľmi uľahčuje. Je skvelým tvorivým katalyzátorom a zároveň vynikajúcim zvukárom. Keďže sme dlhoroční priatelia, vie presne ako na mňa. Nebojí sa mi povedať svoj názor a zároveň vždy rozpozná moment, kedy je lepšie nič nehovoriť.“ Smeje sa úspešný gitarista a dodáva: „Pred nahrávaním tohto albumu som za ním prišiel, že chcem špeciálny album. Žiadne prílišné zvukové limity a kompresie, ale naopak silný a dynamický sound. Myslím, že sa nám to podarilo.“ Uzavrel Joe Satriani.

Chapman_Joe_Satriani_1381

Joe Satriani patrí k najväčším gitarovým ikonám od roku 1987, kedy prerazil s albumom „Surfing With The Alien“. Na konte má 10 miliónov predaných albumov a 14 nominácií na Grammy. Jeho školou prešlo množstvo dnešných rockových velikánov ako napríklad Kirk Hammett z kapely Metallica alebo gitarový virtuóz Steve Vai. Svetové legendy typu Mick Jagger alebo Deep Purple si Joea Satrianiho vďaka jeho dokonalej technike hry na gitarou pozývali na turné. Okrem G3 vytvoril Joe Satriani v roku 2009 aj úspešnú formáciu Chickenfoot, v ktorej svoje sily spojil so Sammym Hagarom a Michaelom Anthonym z Van Halen a s Chadom Smithom z Red Hot Chili Peppers. Jeho zatiaľ poslednou nahrávkou je album „Unstoppable Momentum“ z roku 2013, ktorý sa umiestnil na 42. mieste v hitparáde najpredávanejších albumov v USA Billboard 200. V ďalších deviatich krajinách figuroval album v TOP 100.

Európska časť turné „Shockwave Supernova“ vypukne 17.septembra vo Francúzsku a bude pokračovať 30-timi koncertami po celom svete. Nenechajte si ujsť bratislavský koncert prvotriednych hudobníkov 14. októbra 2015. Vstupenky si môžete zakúpiť prostredníctvom www.predpredaj.sk alebo www.ticketportal.sk.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.