Jediný klubový koncert Midi Lidi tento rok bude vo Fléde!

Po vydání úspěšného alba Kindigo! se Midi Lidi vydali na masivní celoroční turné rozpínající  se přes Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko. Kromě toho také stihli složit hudbu ke komedii Polski film, která měla v létě premiéru, a reklamě na tyčinky Deli (hvizd!).

A aby toho nebylo dost, cosi se také šeptá o tom, že od ledna začnou pracovat na nové desce. Nyní se už ale blíží konec roku a s ním i jejich první a poslední brněnský koncert v roce 2012. Takže doslova a do písmene, jedinečná příležitost k vidění Midi Lidi.

Elektropopová skupina Midi Lidi, která roku 2006 povstala z popela dnes již neexistující kapely Krásný Stěhovák Gerard & Sexuální nábytek, vydala své debutové Čekání na robota v roce 2007. Album se líbilo nejen u nás, ale i na Slovensku, a tak nominace na Anděla nemohla nikoho zaskočit. Popularita Midi Lidí začala strmě stoupat a nabídky na koncerty se začaly hromadit.

Po dvou letech od své první desky vybalili Midi Lidi na své fanoušky rovnou dva releasy: prvním bylo nové album Hastrmans, Tatrmans & Bubáks (opět nominována na cenu Anděl) a druhým byl vynikající soundtrack k filmu Protektor, který jim zcela zaslouženě přinesl filmovou cenu Český Lev. V průběhu 2010 potvrzují dále svoji pověst nadaných a všestranných hudebníků prací nejen na další filmové hudbě (Český mír, HeartBeat 3D), ale i na hudbě divadelní (představení Ubu se baví v Divadle na Zábradlí) a dokonce si stihli zahrát i ve snímku Marijine.

Minulý rok přibrali Midi Lidi nové členy a přichystali vydání v pořadí již čtvrté desky s enigmatickým názvem Operace „Kindigo!“. Velmi přívětivé přijetí nové desky vedlo k naplánování grandiózního Kindigo! turné pro rok 2012, a to nás už přivádí do přítomnosti, neboť jejich jediné brněnské vystoupení s magickým datem 12. 12. 2012 se nezadržitelně blíží na Flédu, kde vyvrcholí jejich celoroční koncertování.

Ke svému jedinečnému brněnskému koncertu si Midi Lidi přizvali hned několik hostů. Prvním z nich je electropopové trio Purist z Bratislavy. Během léta vyšlo jejich debutové EP, které je zcela zaslouženě vrhlo do hledáčku mnoha hudebních fajnšmekrů. Inteligentní, zvukově brilantní a přitažlivě mrazivý, takový je jejich první release. A co je nejlepší, celé EP si můžete zdarma stáhnout z jejich stránek. Slovenskou trojku pak doplní disko punkeři I Love 69 Popgeju z Valašského Meziříčí a dívčí djské duo Kontaktní kočky z Brna.

Midi Lidi
12. 12. 2012
Fléda club, Brno
Cena: předprodej 180 Kč / na místě 220 Kč, Indies, DPL, Fléda báreček, SMSticket.cz, Ticketstream, Ticketportal
Facebook: https://www.facebook.com/events/225541267577194/

Zdroj: Fléda