Jeno´s Brothers zachránili Zem pred katastrofami.

Jeno´s Brothers trápi osud našej planéty. Na rozdiel od ostatných sa však tejto téme nevenujú s dávkou patetickej dramatickosti, ale zásadné otázky kladú veľmi živým spôsobom prinášajúcim nádej.

Po prvom singli Mraky prichádzajú Jeno´s Brothers s druhou novinkou z pripravovaného druhého albumu. Jej názov je Zem a pochádza z pera Petra Halgaša. Hoci spracováva vážne posolstvo, traja bratia Jeňovci Lukáš, Matúš a Jozef, ich sestra Monika a gitarista Peter Jakab stavili na energiu tanečnej verzie. „Nechceli sme byť za každú cenu prehnane moralistickí, naopak snažili sme sa ukázať, že aj takouto cestou sa dá spievať o vážnych veciach. Myslím si, že sa nám to podarilo, lebo na koncertoch sa ľudia najviac zabávajú práve na túto pieseň,“ konštatoval gitarista a spevák Lukáš Jeňo.

K novému singlu natočili Jeno´s Brothers v jednom z prešovských obchodných centier aj videoklip. Za kamerou sa vystriedali Jaro “Jaris“ Vaľko a Maruška Ihnátová s tým, že definitívnu podobu kreoval Adrián Jenčo. Základnou umeleckou požiadavkou kapely bolo pripraviť energické video nadväzujúce na rytmiku skladby. „Katastrofické zábery v klipoch sú klišé, preto sme ich hneď na začiatku odmietli,“ vysvetlil L. Jeňo dôvod, prečo sa vyhli skladačke z rôznych katastrof.

Okrem kapely sa v klipe predstavil aj bratanec súrodeneckej štvorice Jakub Jeňo. Napriek odkazu na environmentálne alebo ekonomické defekty našej spoločnosti plynie z videa pozitívna nálada. „Počas natáčania sme sa bavili a chceli sme, aby to bolo v klipe cítiť. Pieseň je tanečná a energiu, ktorú dostávame od ľudí na koncertoch, sme chceli teraz vrátiť. Hoci situácia v spoločnosti nie je jednoduchá, nemali by sme strácať nádej a obmedzovať sa pesimizmom. Ak chceme niečo zmeniť, musíme myslieť pozitívne, a to je posolstvo našej skladby,“ zdôraznil L. Jeňo.  

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.