JIMMY PÉ NA KONCERTE SO SKUPINOU TOSCA PREDSTAVÍ NOVÉ EP MASIKA.

Rakúske duo Tosca, ktoré prednedávnom oznámilo európsku koncertnú šnúru, sa už o pár týždňov zastaví v Bratislave, kde predstaví svoj najnovší a úspešne prijatý album Going Going Going. Koncert však nebude len o ich novej nahrávke – vydanie svojho ďalšieho EP Masika oslávi v klube MMC 25. marca aj slovenský producent Jimmy Pé.

Jimmyho nová tvorba vyjde opäť na prestížnej značke slovenského vydavateľstva GERGAZ. EP Masika uzrie svetlo sveta 23. marca vo všetkých digitálnych formátoch, tentoraz však bez fyzického nosiča. Zástupcovia GERGAZU EP označili za “prístupnejšie ako posledné EP Fake Fantasy”, klubové a basové tracky striedajú melodickejšie a popovejšie skladby. Na EP sa objavia aj dvaja hostia, a to portugalský producent DJ Ride a česká speváčka a raperka Ashley Abrman.

“Masika” znamená jar. Celé 6-trackové EP sa nesie v pozitívnej nálade a potvrdzuje Jimmyho silné postavenie na domácej elektronickej scéne. Sám o ňom už minulý rok povedal, že to je hudba “viac na slnečno-jarný deň”, a znamená v jeho kariére značný posun vpred – po produkčnej aj hudobnej stránke. Vo dvojici s kapelou Tosca sa spoločný koncert 25. marca rysuje ako jedna z najvýraznejších bratislavských klubových akcií posledných mesiacov. 

O svojom vzťahu s kapelou Tosca Jimmy hovorí: “Moje prvé kontakty s elektronickou hudbou boli práve cez kapelu Tosca, takže som sa dosť potešil, keď som sa dozvedel, že s nimi budem hrať na jednom pódiu. Navyše, ešte som ich nikdy nevidel naživo, takže na 25. marca sa špeciálne teším.” 

Rádiovú premiéru nových skladieb si môžete vypočuť v podcaste Rádia_FM

Slovák Jimmy Pé patrí medzi najúspešnejších lokálnych producentov tanečnej elektronickej hudby. Fanúšikmi jeho tvorby sú také svetoznáme mená ako Flying Lotus, Baauer či The Gaslamp Killer, ktorým učarovala hlavne skladba “Hudson River” z Jimmyho posledného double-EPčka Fake Fantasy. Na konte má aj výborný sólový album Insomnia

Vstupenky na bratislavský koncert Jimmy Pé live a Tosca live nájdete v sieti Predpredaj.sk. K dispozícii sú v balíčku so vstupom na afterparty v Nu Spirit Clube, o ktorú sa postará jeden z členov kapely Tosca Richard Dorfmeister svojím DJ setom. Cena za takýto celovečerný program je 18 eur. 

Predpredaj Tosca live + Jimmy Pé live @ MMC Bratislava + Richard Dorfmeister afterparty @ Nu Spirit Club: https://bit.ly/Tosca_JimmyPe_BA_2017 

Jimmy Pé rádiová premiéra nových skladieb: https://bit.ly/2n4xz4I 
Jimmy Pé – Hudson River: https://youtu.be/Vp6lEixM5VM 
Facebook Jimmy Pé: https://www.facebook.com/jimmypeofficial/ 
Tosca – Going Going Going album na Deezeri: https://www.deezer.com/album/14843659 
Gentle Groove Production:  https://www.facebook.com/GentleGrooveProduction/ 

Zdroj: Alexander Čerevka