Jimmy Pé pokrstí svoj vydarený debut Insomnia na Sheltri v Klube Dole.

Špeciálne vydanie klubovej noci Shelter prinesie krst debutového albumu Jimmyho Pé Insomnia, ktorý vyšiel len nedávno na labeli GERGAZ. Vo štvrtok 22. mája vystúpia spolu s ním v rámci live performance v Klube Dole aj Tante Elze a Biotrick, s ktorými spolupracoval na albume.

O krst sa postará producent Sina. z Belfastu, ktorý sa rovnako predstaví aj na pódiu so svojim setom plným chrumkavého hip hopu, nepriehľadných recitálov a jemne plynúcich melódií. Hviezdny line-up doplnia Jablkonosic, GLGN a rezident Stratasoul.

“Bol by som veľmi rád, keby album pokrstil môj otec spolu so Sinom., lebo by som sa mu chcel poďakovať za voľnosť a podporu, ktorú mi dal pri tvorení za posledné roky. Akurát, že sa trochu hanbí, tak ho ešte budem musieť prehovoriť,” hovorí s úsmevom Jimmy Pé, ktorý si spôsob krstu necháva ako prekvapenie. Svoj album pripravoval približne dva roky a už samotný názov naznačuje, že ho hudba dostala do stavu insomnie a ďalších problémov, ktoré s tým súvisia. “Album vznikal asi tie dva roky, ale z producentského hľadiska som to mal spravené behom pol roka. Môžem povedať, že sú to moje staro-nové veci, ale mám ich veľmi rád a sám som zvedaný, či sa mi v budúcnosti ešte podarí niečo také spraviť, z čoho by som sa tak veľmi tešil.”

Na Insomnii nájdu poslucháči niekoľko spoluprác – niektoré úplne nové, iné vznikli z predošlých. Takým príkladom je kolaborácia s Tante Elze, s ktorou Jimmy Pé spolupracoval na spoločnom projekte s GLGN The Global Optimistic. “Veľmi sa mi páči ako spieva. Dúfam, že to nebola naša posledná spolupráca. Tiež sa mi veľmi páči ako spieva Conor Nutt. Používa presne tie melódie vokálov, ktoré ma bavia. S ním bol aj najmenší problém pri práci, lebo hneď trafil atmosféru skladby presne tak, ako som si ju predstavoval a nebolo treba nič dolaďovať,” približuje Jimmy Pé. Z ďalších spoluprác obsahuje album aj track Kickass s Biotrickom. “V tejto skladbe mal byť pôvodne rap, ale po neúspešných spoluprácach s asi piatimi rapermi som si povedal, že najlepšie to bude urobiť inštrumentálne. Lenže na RBMA Bass Campe v Cvernovke som videl ako Biomat ovláda svoje gramce a hneď som chcel, aby tam s 3ckom niečo nacuttovali a podarilo sa.”

Na albume sa objavil aj producent Sina. z Belfastu, ktorý tiež vystúpi na Sheltri. “Sinu. som oslovil, pretože je to jeden z mojich obľúbených producentov a skúsil som mu naivne napísať, či by nemal záujem o spoluprácu a nakoniec to vyšlo,” pokračuje Jimmy Pé a dodáva: “S reakciami na album som spokojný. Ale pre mňa je oveľa dôležitejšie to, že sa mi ho podarilo vydať a spravil som ho na 99 percent tak, ako som si predstavoval. Som na to ozaj hrdý a už teraz sa teším, ako ho budem hrávať live.”

Na klubovej noci Shelter si budú môcť návštevníci insomnia zakúpiť s osobným venovaním talentovaného producenta.

22. 5. (štvrtok)
Štart: 21:00 hod.
Vstup: 4€
www.fb.com/events/465792420219679
https://gergaz.bandcamp.com/album/insomnia

PLAGAT_Shelter_maj 2014

Zdroj: klub Dole