JOZEFOVEKONE hrajú jazdecký rock!

Hudobná formácia JOZEFOVEKONE pôsobí na hudobnej scéne 2 roky a hrá nový hudobný štýl jazdecký rock. Tento štýl je úplne nový a prelomový :). Ako vlastne vznikol jazdecký rock?

Chalani majú skúšobňu v jazdeckom areáli, texty piesní vychádzajú zo zbierky básní od básnika Jozefa Halgoša, ktorý bol jazdecký rozhodca na jazdeckých pretekoch. Preto ten názov kapely JOZEFOVEKONE (píše sa to spolu). Palco (Pavol Kováč – spev a gitara) tiež pracuje pri koňoch už 20 rokov. Vladky (Vladislav Medár – bubeník) tak isto pracuje s koňmi. No a zbytok skupiny Eddy (Kamil Krivosudský – basa) a Vitório (Viktor Čičaj – kláves) sú čisté kone výzorovo a aj správaním (pijú veľa vody a veľa jedia). Tento rok sa pridal do stáda aj výborný gitarista Maťo (Martin Mesároš). No ako nazvať ich vlastnú hudobnú tvorbu, keď celý ich život a muzika sa točí okolo koní? Predsa jazdecký rock.

Skupine sa podarilo za krátku dobu existencie zahrať veľa koncertov a podujatí rôznej veľkosti a žánru. Vyberáme: motozraz Sveta Motocyklov na Zemplínskej Šírave, motozraz Stará Turá, motozraz OWNSPACE Jihlava (CZ), Hanspaulský festival v Prahe, vinobranie v Rači, Vianoce v Bratislave a Galante, mestské podujatia v Bojniciach, Kežmarku, Rusovciach a veľa klubových akcií.

Oficiálne majú nahraté dve skladby z názvom Tak Sám a Letné ráno, ktoré nahrávali v štúdiu Randal Group za produkčného prispenia Jimiho Cimbalu. Na obi dve tieto skladby majú aj oficiálne videoklipy, ktoré natočil fotograf a kameraman Mário Šajdík. Tieto skladby už rotujú aj v zopár regionálnych rádiách na Slovenku aj v Čechách.

A na záver Palcov citát: „netreba sa na nič hrať, ale treba hrať“

Všetky informácie o skupine JOZEFOVEKONE nájdete aj na:

www.jozefovekone.sk
www.facebook.com/jozefovekone
www.instagram.com/jozefovekone
www.twitter.com/jozefovekone
www.bandzone.cz/jozefovekone

Zdroj: TS