Jubilant Lipa na Jarných džezákoch!

Tohtoročné Jarné Bratislavské Jazzové Dni ponúknu výnimočný koncert! Na pódiu v bratislavskej Incheba Expo Aréne odohrá 5. júna svoj Happy Birthday koncert Peter Lipa, legendárny džezový spevák a spoluzakladateľ džezákov.

Petra Lipu netreba slovenským hudobným fanúšikom špeciálne predstavovať. Medzinárodne uznávaný, najznámejší džezový spevák a neúnavný propagátor džezu je spojený s Bratislavskými Jazzovými Dňami už od ich vzniku. Väčšinou sa na pódiu objavuje len v pozícii organizátora, koncertné vystúpenia z dôvodu pracovných povinností nestíha. Výnimočný moment však nastane tento rok na Jarných Bratislavských Jazzových Dňoch, kedy bude koncertovať a spolu s fanúšikmi oslávi svoje životné jubileum.

Gro koncertného programu budú tvoriť skladby z aktuálneho albumu „68“, zaznejú však aj staršie hity z bohatej Lipovej kariéry. Na pódiu bude legendárneho speváka sprevádzať mladá kapela skvelých hudobníkov v zložení Peter Lipa ml., Michal Šimko, Robo Rist a Michal Žáček.

Počas džezákového večera prebehne aj krst knihy rozhovorov s Petrom Lipom „Džez náš každodenný daj nám dnes“. V knihe Petra Lipu vyspovedal Ján Štrasser, ktorý sa zameral na hudobnú kariéru nášho najznámejšieho džezového speváka, ale nevyhýbal sa ani spoločenským témam či rodinným vzťahom. Výsledkom je skvele napísaná kniha, ktorá predstavuje Petra Lipu nielen ako umelca, ale aj ako citlivého a vnímavého človeka.

Medzinárodnou hviezdou šiesteho ročníka Jarných Bratislavských Jazzových Dní, ktoré sa budú konať 5. júna v bratislavskej Inchebe, bude britská funkjazzová hviezda Incognito. Predstaví sa aj mladá talentovaná speváčka a hudobníčka Butterscotch. Vstupenky na podujatie sú už teraz v predaji prostredníctvom Ticketportalu. Viac informácií o festivale a účinkujúcich nájdete na www.rockpop.sk a Facebook fanpage www.facebook.com/bjd.sk.

Zdroj: BJD