Jump pôjde online naživo!

Neformálna konferencia Jump  2012,  ktorá bude  24.  októbra, sa vypredala za tri dni. Účastníkov zaujal inšpiratívny program – príbehy úspešných neziskových iniciatív, panelová diskusia a workshopy s odborníkmi. Podujatia sa zúčastní takmer 200 ľudí. Pre všetkých, ktorí sa nezmestili alebo to majú do Bratislavy ďalej, pripravili organizátori priamy prenos.

“Slovensko má veľa neľahostajných ľudí. Naším cieľom je zdieľať skúsenosti a motivovať ďalších. Chceme povzbudiť aj ľudí z Rimavskej Soboty, Prešova či Michaloviec. Doobednú časť programu budeme preto vysielať naživo online. Neskôr bude k dispozícii aj záznam,” informuje Ivan Ježík, riaditeľ VOICES n.o., organizátora konferencie.

O svoje príbehy sa podelí deväť mladých ľudí, ktorým sa podarilo svoje neziskové nápady úspešne rozbehnúť. Sú medzi nimi aj urbanista Marek Schweigert, cyklisti Dano Duriš a Tomáš Peciar či organizátorka Bazáru chalaňov Adriána Kemka. Účastníci a diváci sa napríklad dozvedia, že 2 + 2 je šesť, že dobré nápady sa šíria samé či ako môže komár niekomu zmeniť život.

To, či ich prístupy a postupy môžu využiť aj iní, trebárs aj zabehaní hráči na neziskovom trhu, budú diskutovať sociológ a terapeut Martin Bútora, predstaviteľka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií Betka Mračková, predsedníčka Domky – Združenia saleziánskej mládeže Lýdia Ondrejkovová, koordinátor Bielej vrany Fero Pauliny a riaditeľ Centra pre filantropiu Boris Strečanský.

Živé vysielanie zabezpečí partner podujatia MeToo na stránke  https://www.metoo.sk/jump.

Jump je neformálna konferencia o nápadoch a skúsenostiach neziskových organizácií a iniciatív. Predstaví autentické príbehy a umožní jedinečnú diskusiu medzi viacerými generáciami ľudí o tom, čo si navzájom môžu odovzdať. Zároveň ponúkne účastníkom príležitosť absolvovať zážitkové vzdelávanie formou workshopov. Jump charakterizujú priateľská atmosféra a uvoľnený štýl. Určený je nielen manažérom, koordinátorom a dobrovoľníkom občianskych združení a neziskových organizácií, ale aj vysokoškolským študentom, freelancerom a podnikateľom.

Jump 2012 sa uskutoční 24. októbra v priestoroch Technopolu v Bratislave. Organizátorom konferencie je Nezisková organizácia Voices. Hlavnými partnermi sú VČELÍ DOM a Nadácia Orange. Jump podporujú partneri ADMA – Asociácia digitálnych marketingových agentúr, Maxman Consultants, TEDxBratislava a Nadácia SPP. Mediálnymi partnermi sú MeToo a Citylife.

Zdroj: Voices