Juraj Hnilica na turné predstaví svoj debut.

Prvý jarný mesiac marec si vybral na prezentáciu svojho debutového albumu Dovoľte mi predstaviť sa Vám spevák Juraj Hnilica. S intímnou a veľmi výpovednou nahrávkou vyráža na akustické turné.

Slnku tvárou Tour 2015 sa usktoční v ôsmych mestách od polovice marca do začiatku apríla. Juraj Hnilica sa na ňom predstaví spoločne s gitaristom Michalom Kulichom a klávesákmi Martinom „Redfaceom“ Cibuľkom a Bady Kráľom.

hnilica3

Širokému publiku chce spevák, gitarista a autor predstaviť svoje debutové dielo – EP Dovoľte mi predstaviť sa Vám, ktoré vyšlo na jeseň minulého roka a na ktorom spolupracovalo niekoľko zaujímavých mien. Napríklad ku skladbe Keby teba niet napísal text populárny autor Šlabikárov šťastia Pavel „Hirax“ Baričák, ktorý EP v závere minulého roka aj pokrstil. Práve z jeho čítačiek je Juraj Hnilica už známy – vystupuje na nich ako hudobný hosť, no teraz sa rozhodol Slovensku predstaviť aj na samostatných a plnohodnotných koncertoch. „Palimu vďačím za to, že po rozpade mojej kapely Bačova fujara mi dal možnosť byť súčasťou jeho prednášok, ale prišiel čas, aby som sa ľuďom predstavil na väčšom priestore,“ vysvetlil Juraj Hnilica pohnútky, ktoré ho viedli k zorganizovaniu Slnku tvárou Tour 2015.

Jedným dychom ale dodáva, že s „Hiraxom“ bude na jeho čítačkách vystupovať aj naďalej a šíriť tak pozitívnu energiu z jeho EP Dovoľte mi predstaviť sa Vám medzi ľudí. Ide to jednoducho. „Na obale albumu je sojka, ktorá je podľa jedného príbehu indiánov klaun. Všade, kam sojka doletí, by mala byť dobrá nálada a preto som rád, že konečne veselo letí medzi ľudí,“ uzatvára s úsmevom Juraj Hnilica.

Termíny a miesta Slnku tvárou Tour 2015 Juraja Hnilicu:
11.3. – Košice, Dobrá čajovňa
12.3. – Prešov, Bizzare Club
18.3. – Nitra, Trafačka
19.3. – Trnava, Manuel Caffé
25.3. – Bratislava, Monsters Cafe and Bar
26.3. – Trenčín, Klub Lúč
1.4. – Banská Bystrica, Klub 77
2.4. – Ružomberok, Židovská Synagóga

Zdroj: Slnko records