Kaisersoze na Reaction Control 16: Pořád je to dobrodružství!

Máte radi poctivé techno, minimal je pre vás málo a schranz pre zmenu príliš? V tom prípade je voľba jasná: kráľ moravského techna, DJ Kaisersoze v interview pred párty Reaction Control 16!

Prečo sa nemieni vzdať nekompromisného techno soundu a počas hrania nerobí srdiečka? Čítajte ďalej, tešte sa na 18. október v žilinskom Enjoyclube a rozhodne si od neho nepýtajte pecky od Sepultury.

Ahoj Jirko, letná sezóna je pomaly fuč. Aké si mal leto?Léto bylo skvělé, od Svojšic přes Wonderland až po Mácháč. Jeden festival lepší než druhý. Spousta super lidí a výborné muziky. A na Wonderland jsem ochutnal nejlepší veganský burger v životě J

Kaisersoze3

Na Reaction Control si hral naposledy pred niekoľkými rokmi. Aké zmeny na scéne vidíš dnes v porovnaní s vtedajškom?
Po pravdě, nezdá se mi, že by se něco nějak extra změnilo. Kromě toho, že už je tady nová generace tanečníků, jde vše stále stejně dobře. Ono se to ani moc měnit nemůže, protože ten hlavní důvod, proč hrajeme, a proč chodíme na party je stále stejný, chceme se bavit.

Spomenieš si na nejaký šialený zážitok počas hrania v Čechách alebo zahraničí?
Když pominu ta nejbláznivější přání podivných typů z publika, typu „Zahraj Sepulturu, nebo ti rozbiju hubu“, se mi asi šílené události vyhýbají, díky za to.

Čo Ťa poháňa vpred? Niet pochýb, že miluješ techno, no nemal si niekedy chuť začať hrať napríklad drum&bass alebo trance?
Techno je perfekteně flexibilní, tvárné, nabízí spoustu možností, jak ho hrát, zkrátka mě nepřestává bavit, pořád je to dobrodružství J Drum´n´bass bych určitě neuměl a trance mě nebaví, takže bych to nedokázal hrát.

Kaisersoze4

Vieme, že láska k muzike u Teba nie je iba o dj-ingu. Čomu sa ešte venuješ?
Teď už je to hlavně DJing. Dříve jsem psal pro různé časopisy, dnes už žádný z nich neexistuje, snad ne mou vinou J Podílel jsem se také na organizaci některých parties, to už je taky minulost. Z příprav rozhlasových pořadů o muzice jsem přesedlal na zprávy, a tak už 8 let pracuji v Českém rozhlasu, v regionální stanici v Olomouci.

Počas hrania pôsobíš prísne, vieme však, že vo vnútri si to veľmi užívaš. Neuvažoval si, že by si k vystúpeniu pripojil aj nejaké tie opičky, srdiečka, ruky hore a podobne?
Já bych někdy hrozně chtěl, ale moc mi to nejde. Cítim se při tom trapně. Taky se soustředím a snažím myslet několik tracků dopředu, aby se set vyvíjel k naprostému uspokojení publika, opičky a srdíčka by mě rozptylovaly.

V Žiline budeš dostávať do varu hlavné pódium s Patrickom DSP. Na čo sa môžeme tešiť?
Mohl bych se tady rozepsat o tom, jak a co všechno se vám budu snažit udělat, ale zkrátím to a uvedu… jen a pouze… TECHNO!

Ďakujeme a tešíme sa! 

Vyslovte to potichu… Kaisersoze… Cítite tie zimomriavky? Môžete ich cítiť ešte viac, napríklad už 18.10. v Enjoyclube v Žiline na hlavnom pódiu, kde bude supportovať kanadskému techno pápežovi Patrickovi DSP. Chcete malý predkrm?

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/4467622″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Sledujte náš web a nasledujúce linky a pozvite aj svojich parťákov:
https://www.facebook.com/events/713742662014981/
www.fb.com/reactioncontrol

mp_Reaction_control_2014_10_tlacovky_big

Zdroj: Reaction Control