Kalifornské blues na Slovensku.

Vo štvrtok 3. októbra sa v priestoroch bratislavskej kaviarne Swing Café uskutoční večer kalifornského blues. Slovenským priaznivcom tohto žánru sa predstavia svetovo uznávaní hudobníci Bill Barrett a Ryan Donohue.

Nechajte sa vtiahnuť do atmosféry zadymených klubov, v ktorých prítmí znejú gitary, harmoniky a charizmatické hlasy. Do obdobia blues vás prenesú brilantní slovenskí hudobníci zo Sitra Achra spojení špeciálne pre tento žáner a vynikajúci predstavitelia kalifornského blues Bill Barett a Ryan Donohue.

Barrett je bluesovej obci známy najmä z účinkovania so svojou newyorkskou kapelou Hazmat Modine, ktorá zožala veľký úspech na vystúpeniach v Českej republike. Kritikou býva často označovaný za najdokonalejšieho hráča na harmoniku vôbec. Vo svojom repertoári mieša žánre ako blues, jazz, world and folk music.

Ryan Donohue pravidelne hráva v kluboch v New Orleans, kde sa objavuje spoločne s menami bluesovej scény, akými sú Huey Lewis and The News, Bo Diddley alebo The Neville Brothers.

Obaja hudobníci sa v Bratislave predstavia spoločne so slovenskou formáciou Sitra Achra, ktorú tvoria významní hudobníci slovenskej scény Erich „Boboš“ Procházka, Štefan Lengyel, Igor Sabo, Martin Zajko a príležitostne i Oskar Rózsa. Ako hosť formátie Sitra Achra sa predstaví jazzová speváčka Ingrid Bezáková.

Lístky na koncert je možné zakúpiť priamo v kaviarni Swing Café v hodnote 8 eur. Koncert sa uskutoční 3. októbra 2013 o 20:00.

www.swingcafe.sk
facebook.com/swingcafe.sk

plagat fb

Zdroj: Ivana Drábová