Kapela Borra bije na poplach: Houston, máme problém!

Kapela Borra vlani v decembri vydala 2. štúdiový album Ako chutí láska a s blížiacim sa prvým výročím jeho narodenia prichádza s úplne novým songom.

Kapela Borra si pre nový song, ktorý v týchto dňoch predstavuje fanúšikom, požičala známu frázu: Houston, máme problém. Text Pavla Bandlera hovorí o tom, že už nejaký čas nie je na našej modrej planéte všetko v úplnom poriadku.

borra2

„Keď si náhodou doma zapneme v telke správy, je to stále o tom istom – nehody, nepokoje, prírodné katastrofy, na Facebooku týrané zviera, ľudia zamračení a negatívne naladení. Občas si aj ja sama v duchu poviem: Houston, máme problém,“ hovorí speváčka kapely Barbora, ktorá ale nemá riešenie tejto situácie. „To by malo prísť z toho Houstonu,“ hovorí s úsmevom.

Novinka kapely Borra sa nahrávala v štúdiu Randal Group pod producentským dohľadom Jimiho Cimbalu a Zoliho Tótha. O hudbu skladby Houston, máme problém sa postaral Spoko z kapely Smola a Hrušky, ktorá už s Borrou v minulosti spolupracovala. „Palo mi poslal zopár textov a Houston ma okamžite oslovil. Vcítil som sa do slov, chytil gitaru, zapol nahrávanie a ešte v ten deň Borre poslal hotový song. Bola to jedna z najrýchlejších spoluprác, aké som zažil,“ prezradil.

S vokálmi v skladbe Houston, máme problém pomohli Borre kamaráti zo spriaznenej kapely Zoči Voči. Aktuálny prírastok do hudobnej knižnice kapely, ktorú tvorí speváčka Barbora, gitarista Bahela, basák Soja a bubeník Iwiak, sa objaví na pripravovanom 3. albume, ktorý možno očakávať na budúci rok.

Zdroj: Nikoleta Kováčová, PR manažérka