Kapela Fuera Fondo oslávi 8. narodeniny klubovým turné!

Skupina Fuera Fondo už osem rokov zabáva publikum svojim živelným hudobným štýlom! Pri príležitosti ôsmich narodenín pripravila kapela pre fanúšikov poriadnu dávku zábavy, ktorú predvedie na klubovom turné KRIČ S NAMI TOUR!

„Zakričať“ si s Fuera Fondo budú môcť milovníci živelnej a veselej hudby v siedmich mestách na Slovensku aj v Česku. Na turné si Fuera Fondo zavolali aj zaujímavých hostí – slovenskú kapelu Boom či českú reggae skupinu Reggay. Chalani z Fuera Fondo okrem turné chystajú aj nový videoklip, ktorý predstavia už čoskoro.

Fuera Fondo

Milovníci dobrej hudby sa majú na čo tešiť! Skupina Fuera Fondo, oslávi ôsme narodeniny klubovým turné s názvom KRIČ S NAMI TOUR. Vychytená a zohratá sedemčlenná partia muzikantov hrá štýl vychádzajúci zo SKA ovplyvnený viacerými hudobnými žánrami ako reggae, punk, pop – rock, jazz, gypsi music, či balkan music. Milovníci živelnej hudby si budú môcť „zakričať“ s Fuera Fondo skladby ako „Kráčajúc svetom“, „Podarí“, „You´re wondering now“ a mnoho ďalších. Kapela odohrá v rámci turné koncerty v siedmich mestách na Slovensku a v Čechách.

„Keďže naša kapela oslávi začiatkom októbra osem rokov existencie, rozhodli sme sa pripraviť niečo špeciálne. Návštevníci sa môžu tešiť na šou pripravenú špeciálne pre KRIČ S NAMI TOUR. Koncert bude prierezom našej 8-ročnej tvorby. Máme pre vás pripravenú poriadnu dávku zábavy. Okrem našich pesničiek sme si nacvičili aj niekoľko známych hitov od rôznych interpretov tak, ako ste ich ešte nepočuli!“ S nadšením vysvetlil Boris Majerník, trubkár a manažér Fuera Fondo.

Fuera Fondo - foto Lucia Simkova - 01

KRIČ S NAMI TOUR je štvrtým turné od vzniku kapely Fuera Fondo. Priaznivci hudobníckej partie sa okrem originálnej a energiou nabitej hudby Fuera Fondo môžu tešiť aj na hudobných hostí či jedinečné afterparty. Kapela Fuera Fondo hrá v zložení: Jozef Sitár (Dodis) – bicie, Tomáš Majerník (Thadeash) – klávesy, hlavný spev, Marek Pažitný (Marčis, Brčo) – basgitara, vokály,Michal Šprtka – gitara, Boris Majerník (Borisjevič) – trúbka, vokály, Daniela Zelková – tenor saxofón a Daniel Šintál (Shino) – tenor saxofón.

Snažíme sa nerobiť hudbu jednotvárne a striktne sa držať jedného štýlu. Máme radi, keď je naše publikum rôznorodé. Rôznorodí budú aj naši hudobní hostia. Na našom turné vystúpia hostia rôznych hudobných štýlov. Napríklad slovenská pop – rocková kapela Boom, či česká reggae kapela Reggay. Po každom koncerte bude afterparty. Rozhodli sme, že každý z nás vyberie set svojich obľúbených pesničiek, ktoré na párty odznejú.“ Doplnil Boris Majerník.

Fuera Fondo - foto Lucia Simkova - 03

Kapela Fuera Fondo vznikla v roku 2006 a má za sebou množstvo koncertov na Slovensku, Česku aj v Poľsku. Hudobná formácia vydala doteraz dva albumy. Debutový album s názvom “Kráčajúc svetom“ vyšiel v roku 2010. Druhý album vydala kapela začiatkom roka 2014 pod názvom „Žúrový kráľ“. Fuera Fondo hrá SKA štýl ovplyvnený viacerými žánrami ako reggae, punk-rock, pop, jazz, gypsi a balkan music. Hudobne spolupracovali napríklad so speváčkou Sisou Fehérovou, skupinou SKA2tonics, Medial Banana a ďalšími. Hudobníci z Fuera Fondo majú za sebou leto strávené cestovaním a koncertovaním. Fanúšikovia ich mali možnosť vidieť na viacerých slovenských a českých festivaloch Žákovic open, Summer Music Fest na Duchonke a v Ružinej, Hejnické slávnosti či festival Červeník. Leto zavŕšila kapela Fuera Fondo koncertom na benefičnom festivale s názvom „Na kolesách proti rakovine“. Okrem turné KRIČ S NAMI pripravuje skupina Fuera Fondo nový videoklip, ktorý predstaví už čoskoro.

Vstupenky na  klubové turné Fuera Fondo si môžu fanúšikovia kúpiť v mieste konania. Bližšie informácie o KRIČ S NAMI TOUR a kapele Fuera Fondo nájdete na www.fuerafondo.com a https://www.facebook.com/fuerafondo.

KRIČ S NAMI KLUB TOUR 2014
10.10. Ružomberok – Panoptikum
11.10. Martin – Kocka
15.10. Nitra – Pečiatkáreň
17.10. Nové Mesto nad Váhom – Klub za rampami
18.10. Trnava – Garage Music bar
24.10. Zlín – Bamboo klub
25.10. Brezno – Bombura

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Martin Tichov, Lucia Šimková