Kapela Instinct prichytená pri krádeži s Vašom Patejdlom!

Chalani sa rozhodne neboja! Nahrali cover piesne Zlodej slnečníc od kapely Elán. Singel predstavujú tri týždne pred vydaním svojho debutového albumu Na inzerát.

Ľahké letné reagge je niečo, na čo ste neboli doteraz od kapely Instinct zvyknutí. Originálna verzia piesne je z roku 1982 a jej pôvodnými autormi sú Vašo Patejdl a Ľuboš Zeman. Je však tak nadčasová, že ju chalani oprášili, prezliekli do svojho štýlu a môže sa tak stať po vyše troch desaťročiach znovu letným hitom!

„Myšlienka prerobiť túto pieseň vznikla úplne náhodou. Zápačila sa nám na spoločnom turné s kapelou Elán. Lukáš mi na jednom z koncertov povedal, že toto by mohlo znieť dobre aj keby sa to urobí v súčasnom zvuku. Hneď na druhý deň som vytvoril klavírnu demoverziu a skúsili sme to naspievať. Lukášovi skladba neuveriteľne hlasovo sadla a viac sme nepotrebovali. Požiadali sme autorov o súhlas, pridali sme ešte pár našich hudobných nápadov a dokončili sme to s producentom Randym Gnepom v štúdiu, odkiaľ sme odchádzali nadšení.“ opisuje gitarista Miro.

S námetom na videoklip prišiel spevák Lukáš a pod vizuál sa podpisal Robo Végh. Natáčanie prebiehalo v Prahe. „Počas natáčania sa nám podarilo nabúrať auto, čo nás nepotešilo. Naopak potešil nás záujem zahraničných turistov, ktorí si na Letnej v Prahe pri záverečnej scéne chceli v klipe zahrať tiež. V klipe účinkuje aj autor skladby Vašo Patejdl. “, hovorí Lukáš.

Kapela Instinct vydáva svoj debutový album Na inzerát už 8. septembra. Názov vznikol podľa toho, že všetci členovia kapely sa spoznali len vďaka inzerátom. Kapelu je z Prahy a tvoria ju dvaja Slováci, spevák Lukáš Ciho a gitarista Miro Maršík a dvaja Česi, bubeník Ondřej Simon a basgitarista Martin Havelka. Na jeseň plánuje skupina aj turné v štyroch mestách na Slovensku a v Prahe.

Zdroj: TS