Kapela Jamaron vydává první singl pod křídly Universal Music. Track Gambler vypráví o problému se závislostí

Jamaron (čti Džamaron) je česká rocková kapela v čele s frontwoman Marií Dostálovou, jejíž výrazný hlas obklopený hutným zvukem kytar a nekompromisních bicích je dominantou této pětice. Není tomu jinak ani u nového singlu Gambler, který vychází jako první pod záštitou Universal Music. „Je sice o gamblingu, ale dá se přirovnat i k životu samotnému. Všechno v životě je totiž jeden velký kolotoč událostí,“ říká zpěvačka. Pražští hudebníci tak pokračují v úspěšném koncertování napříč celou republikou a lákají na podzimní šnůru Forever Tour zakončenou dosud největším koncertem v Roxy, který se uskuteční už 11. prosince tohoto roku.

„Singl vypráví o tom, jak snadné je se zamotat v závislosti, jakou je gambling. Popisuje příběh právě takového gamblera, který nedokáže vystoupit z rozjetého kolotoče svých špatných rozhodnutí, a tak se pro něj každá další hra stává předem prohranou,” přibližuje význam nového singlu jeho autor Jakub Dostál. „Pokud totiž nevíte, kdy odejít od stolu, tak nakonec vždy prohrajete,” dodává s tím, že píseň má i osobní přesah. Každý totiž máme kolem sebe někoho, kdo se potýká se závislostí. „Takovým je třeba pomoci a ne si na ně ukazovat prstem,” doplňuje bubeník Václav Hejda.

O videoklip podtrhující temnou atmosféru singlu se postaral Tomáš Tejkl, který má na svědomí také snímky k písním Nepatrný ztráty, OUTSIDER nebo smrt nás nerozdělí. Natáčelo se v kancelářských prostorech v Karlíně a ne vždy byl proces tvorby úplně jednoduchý. „Zpěvačka Marie se v klipu objeví v roli hráčky. Na pár záběrů jsme jí museli připnout dlouhým držákem k pasu kameru vážící několik kilogramů a nechali jsme ji ve večerních šatech běhat po místnosti. Celé to působilo velmi komicky, o čemž se mohli přesvědčit fanoušci v našem fan clubu na Patreonu, kde jsme speciálně pro ně zveřejnili záběry z natáčení,” dodává Ondřej Dostál.

Hudební skupinu založili v roce 2013 sourozenci Jakub, Marie a Ondřej Dostálovi, proto tedy JaMarOn. Sourozenecké trio doplňují bubeník Václav Hejda a baskytarista Lukáš Rešl. Až do tragické nehody v roce 2023 hrál na baskytaru Filip Karlík. Po tom, co loni oslavili svých deset let existence ve vyprodaném Lucerna Music Baru, posouvá kapela Jamaron svou kariéru na další metu. Už 8. listopadu kapela odstartuje své podzimní turné Forever Tour, během něhož navštíví deset měst po celém Česku. V pražské Roxy potom 11. prosince letošního roku šnůru uzavřou nadupanou show.

Vstupenky jsou v předprodeji ZDE.

Jamaron – Forever Tour 
8.11.2024 Klášterec nad Ohří – Kulturní centrum
9.11.2024 Liberec – Warehouse
21.11.2024 Brno – Fléda
22.11.2024 Valašské Meziříčí – M Klub
23.11.2024 Ostrava – Barrák
29.11.2024 Velké Meziříčí – Music Club Panorama
30.11.2024 Teplice – Knak
6.12.2024 Jaroměř – Nároďák 
7.12.2024 Vysoké Mýto – M Klub
11.12.2024 Praha – Roxy

Jamaron – Gambler
STREAMINGOVÉ SLUŽBY

www.jamaron.cz
www.facebook.com/jamaronofficial/
www.instagram.com/jamaronofficial/

TS