Kapela JUNGLE LABEL zmiešala FUNKY MIX.

Silná basová linka, ostrá gitara a výrazné rytmické dychy sú základnými znakmi tohto hudobného štýlu známeho v 80-tych rokoch, ktorého korene siahajú až do Afriky. Skrátka, keď sa do 5 sekúnd začneš vlniť v rytme, pôjde pravdepodobne o funk.

Na našom území sa takisto nájdu hudobníci inšpirovaní týmto štýlom.  Košická kapela Jungle Label patrí medzi ne a keď je reč o východe a funky, nejde nespomenúť DJ Apa Egryho, ktorí si tu odchoval a nakŕmil svoju generáciu kvalitnými funky peckami.

Tým najznámejším kapelám a interpretom sa košická kapela Jungle Label rozhodla vzdať poctu formou funky mixu.

Monkey Business , J.A.R. , NIGHTWORK ako predstaviteľov CZ funk scény a MADE II MATE , Igor Kmeťo , Chiki Liki Tu-a , Dara Rolins, ale samozrejme nezabudli aj na legendu –  známeho speváka Šani Sássiho ako zástupcu, ktorý rovnako ako Jungle Label pochádza z Košíc.

„Monkey Business úspešne  fungujú už 15 rokov v nezmenenej zostave. Spolupracovali aj s legendami ako Fred Wesley. Ich koncerty sú stále nářez. Sú nám veľkým vzorom.“ vraví gitarista kapely Juraj Kováč.

„Zo Slovenska je to úplne jasné. Made II Mate so svojou  Fonky náladou nastavil latku veľmi vysoko pre všetky budúce funky kapely.“ vraví speváčka Katarína Demská.

Z českých interpretov sa do mixu zaradila aj kapela Nightwork a to konkrétne skladba Tepláky so zábavným textom. Známa Dara Rolins takisto vie, čo je dobré a cover verziou skladby Last night DJ saved my life sa takisto musela zaradiť do tohto výberu. Šani Sássi ako košická legenda, talentovaný spevák a hudobník je príkladom toho, keď to proste máte v krvi. Igor Kmeťo a jeho suverénny názov albumu  JA SOM FUNKY hovorí za všetko. Chiki Liki Tu-a je legendárnou kapelou z východu a do našich sŕdc sa zapísala aj hitom Monte Carlo.

JUNGLE LABEL - SKCZ FUNK - PHOTO

Kapela JUNGLE LABEL toho plánuje v blízkej dobe dosť, najbližšie sa zúčastní  ako finalista na INTERNATIONAL SONG CONTEST CARPATHIA RZESZOW v susednom Poľsku, taktiež koncerty a festivaly u nás na Slovensku a v neposlednom rade nahrávanie nového albumu, ktorý by mal vyjsť už na jeseň.

Vypočujte si výber tých najvýraznejších interpretov a prevedenie ich hitov talentovanou mladou kapelou  Jungle Label.

Zdroj: Juraj Kováč – manažér