Kapela Kryštof nakrútila najemotívnejší videoklip vo svojej histórii.

Jedna z najpopulárnejších českých kapiel Kryštof nakrútila v spolupráci s režisérkou Karin Babinskou poetický čiernobiely klip k ďalšiemu singlu Zůstaň tu se mnou (Za sny).

Pieseň Richard Krajčo napísal na základe Karininho scenára k pripravovanému filmu Za sny, podľa ktorého v súčasnosti píše aj rovnomennú knihu. „V klipe som nechcela prezrádzať presný dej príbehu, nechala som sa teda len voľne inšpirovať emóciami, ktoré sú v ňom obsiahnuté,“komentuje klip režisérka.

„Keďže prostredie vyzerá na Írsko alebo Škótsko, nakrúcalo sa neďaleko od Prahy,“približuje prostredie Krajčo. Konkrétne sa jedná o vrcholok v Modřinke, ktorý objavil producent Martin Šebík. Druhá lokácia bolo vrakovisko v Beroune.

Zůstaň tu se mnou (Za sny) pochádza z aktuálnej v júni vydanej prevažne retrospektívnej dosky 25, na ktorej sa nachádzajú tie najväčšie hity ako Lolita, Rubikon, Atentát alebo Cesta, doplnené o štyri novinky. Jednou z nich je práve Zůstaň tu se mnou (Za sny), ktorú s kapelou v New Yorku nakrúcal producent Yaron Fuchs, ktorý sa podieľal aj na predchádzajúcich albumoch Inzerát a Srdcebeat.

Kryštof – Zůstaň tu se mnou (Za sny)
Autori: Richard Krajčo, Nikos Grigoriadis
ISRC: CZUM71700170
(P) 2017 Universal Music s.r.o. / Independent Richmond Production

www.krystof.net
www.facebook.com/skupinakrystof

Zdroj: TS