Kapela LA3NO vydáva singel Zinedine Zidane.

Leto, hudba, futbal a hlavne tanec – týmito slovami by sa dal označiť nový klip k singlu Zinedine Zidane od bratislavskej worldmusic a etno-elektro formácie LA3NO (a.k.a. La3nocubano). 

Chalani vedia svojou hudbou ľahko strhnúť ľudí do tanca a to na rôzne štýly.  Od čardášu, cez afro-latino,  až po slobodné vyjadrenie sa akýmkoľvek pohybom. 

Roztancovaný klip k singlu reflektuje rôzne príbehy zo života a koncertov LA3NO. 

Meno trénera a futbalistu v texte skladby symbolizuje vzťah kapely a návštevníkov ich koncertov. Chalani hrajú a žúrujú s veľkým nasadením a keď chceš s nimi udržať tempo, je potrebné vyvinúť rovnakú energiu. Netreba však zabúdať ani na následný oddych a naberanie síl do ďalších koncertov.

“Od vydania debutu Rodina v roku 2012 sme si prešli rôznymi zmenami a premenami. Časť kapely odišla do zahraničia, potom sa vrátila, menili sa klávesáci a za posledné dva roky sa v kapele narodilo dosť veľa detí, ale aj nové pesničky,” hovorí s úsmevom jeden z otcov, Tono Gúth. Minulý mesiac sa im podarilo 4 nové skladby aj nahrať.  Zinedine Zidane je prvý singel s klipom.

LA3NO hrá pravidelne na festivaloch nielen doma ale aj v zahraničí – v Nemecku, Taliansku, Poľsku, Maďarsku, Srbsku, či UK. Veľmi si ich obľúbili Dáni.

Toto leto sa LA3NO ukážu aj na týchto domácich pódiách:
19.8. Kultúrne leto Trenčín
22.8. Kultúrne leto Jasná – Mikulášska chata
24.8. Uprising festival
25.8. Hidepark Nitra
31.8. Záver leta Rača

A na zahraničných:
18.8. Malomfestival, Orom, Srbsko

Zdroj: TS