Kapela The Paranoid má nový videoklip.

Obrazovú podobu dostala najosobnejšia skladba speváka a textára Igora Belaja z albumu Sedem, Môžeš ísť. O réžiu sa postaral Anakin Fox, ktorý sa kvôli klipu vybral s kamerou do Rakúska k veterným mlynom.

Odpúšťam, no nezabúdam, sú slová piesne Môžeš ísť, ku ktorej sa skupina The Paranoid rozhodla nakrútiť svoj nový videoklip. Ten zverila do rúk ostrieľanému režisérovi s umeleckým menom Anakin Fox.

The Paranoid 2 (by Brano Gza Waclav)

„Anakin je mladý talentovaný filmár, ktorý má veľa skvelých nápadov. Už dlhšie sme zvažovali spoluprácu s ním. Sme radi, že to konečne vyšlo. Všetko dopadlo podľa našich predstáv a to je pre nás veľmi dôležité,“ teší sa z nového videoklipu gitarista Roman Birkuš.

„Interiérové scény, kde hráme, sa nakrúcali v Banskej Bystrici v jednom podniku, v ktorom Anakin a jeho team postavili scénu a jednoduché kulisy. Väčšina vonkajších scén sa točila v Rakúsku pri veterných mlynoch. Tých sme sa my ako kapela už nezúčastnili a celý natáčací deň sme s dôverou ponechali na filmárov,“ doplnil Igor Belaj.

Niektoré zábery klipu môžu pôsobiť pre slabšie povahy dosť drasticky, hlavne časť ľudskej končatiny zahrabanej v zemi alebo ihlou zašívaná rana na stehne.

„Video umelecky zachytáva príbeh stratenej lásky. Chlapec sa snaží doslova poskladať časti mŕtveho tela svojej polovičky, pričom nie je jasné ako a prečo dotyčná zomrela. Podstatné je, že ju poskladal, aby ju mal opäť celú. Či už je to jeho halucinácia alebo skutočný happy end, to necháme na úsudok divákov. Nechceli sme nič jednoduché a plytké. Anakin video poňal umelecky a núti diváka pouvažovať nad dejom,“ prezradil spevák Igor Belaj.

The Paranoid 3 (by Brano Gza Waclav)

Skladba Môžeš ísť zaznie aj na blížiacom sa turné s kapelou Mandrage po Českej republike, ktoré začína už 8. októbra v Litoměřiciach. Okrem energického koncertného programu a skvelej svetelnej show, skupina pripravila aj nový a rozšírený merchandise, ktorý si fanúšikovia môžu už teraz pozrieť na stránke www.theparanoid.sk/eshop.

Facebook The Paranoid
Deezer: https://www.deezer.com/album/7452411
Spotify: https://spoti.fi/1jVhYAR
iTunes: https://bit.ly/1mQz2We
Google Play: https://goo.gl/jxwjwY

The Paranoid-turne s Mandrage

Zdroj: Universal Music s.r.o.
Foto: Braňo Gza Wáclav