Kapela SKLENIK pokrstí nový album nadupaným koncertom!

Album Champagne Cork Pop, které na sklonku roku vzbudilo velký ohlas u odborné veřejnosti i u fanoušků, dostane koncertní podobu.

Křest se odehraje už 13. května v progresivním pražském klubu La Loca a bratranci Kleníkové přípravu rozhodně nepodcenili. Na pódium si Jan, Bóřa a Štěpán pozvali spoustu koncertních posil. SKLENIK tak vystoupí jako pořádná živá kapela.

Jako zpěvák se vedle Kleníků představí charismatický Prokop Svoboda. Jeho sexy hlas znají pamětníci kytarové indie scény první poloviny 90. let. Tehdy byl frontmanem známé pražské kapely The Hyena Family, kde hrál na kytaru shodou okolností i Jak Kleník.

Za mikrofon se postaví také „známá firma“ Charlie One. Vynikající, původem anglická zpěvačka, která je v Praze doma už od konce 90. let, na albu hostuje v písničce Break The Circle. Na koncertě si zazpívá nejenom v tomto chytlavém duetu, ale uslyšíme ji jako backvokalistku i v dalších skladbách.

Na kytaru bude hrát Jarda Helešic. Profesionál, který pro SKLENIK také není cizí. S Janem Kleníkem už spolupracoval na řadě hudebních projektů a mimochodem jejich otcové spolu na přelomu 60. a 70. let hráli v jazzové kapele.

Bicí party na albu nahrál zkušený Johan Svensson ze Švédska – mimo jiné bubeník z velkolepého turné „Circus“ Britney Spears. A z Berlína, kde žije, přijede zahrát i na křest v pražské La Loce. Stejně jako na desce si také dynamickou skladbu PLAY ON zazpívá hostující americký zpěvák Ian Kelosky.

Ve stejné velkorysé sestavě bude SKLENIK hrát i na festivalech. Například na oblíbených United Islands v Praze 20. června. Můžeme se těšit nejen na písničky z aktuálního alba, ale i na další bonusové skladby. Jestliže je deska Champagne Cork Pop chytlavá a inteligentní, pak živá vystoupení SKLENIKu slibují výjimečný koncertní zážitek.

SKLENIK – křest alba Champagne Cork Pop
13.5.2014 od 20:00 h
La Loca MUSIC BAR & LOUNGE
Odborů 4, Praha 2, 120 00

Sklenik - krest La Loca

Zdroj: Sklenik