Kapela SLZA přichází s novinkou Mám to vzdát. Emotivní píseň o rozchodu napsal Petr Lexa s Adamem Mišíkem a Jiřím Krhutem

Kapela SLZA má za sebou úspěšnou podzimní šňůru a vydání čtvrtého studiového alba Monodrama. Teď kytarista Lukáš Bundil a zpěvák Petr Lexa přicházejí s chytlavou novinkou Mám to vzdát. Ačkoliv si po uplynulém turné procházeli menší tvůrčí krizí, na jaře Petra Lexu políbila múza a celý refrén nejnovějšího singlu napsal během několika vteřin. Videoklipu se opět chopil v roli režiséra Petr Lexa a na výsledek se mohou fanoušci těšit už dnes v 17:00 na YouTube.

Zpěvák a textař přiznává, že smutnější texty se mu píšou o poznání snadněji. „Jen to potom musím vysvětlovat doma, když se ode mě ze studia ozývají fráze jako ‚mám to vzdát, zkusit si bez tebe žít‘. Tentokrát jsem si musel s Natálkou sednout a vysvětlit jí, že se s ní opravdu neplánuju po osmi letech vztahu rozejít přes písničku,“ směje se Lexa a vysvětluje, že ho jednoduše baví popisovat i příběhy ze svého okolí nebo čerpá inspiraci ze sociálních sítí.

S novým songem oblíbená dvojice přichází po několikaměsíční pauze. „Měl jsem po posledním albu tak trochu pocit ‚vypsání’. Zdálo se mi, že jsem v textech řekl, co jsem říct chtěl a několik měsíců jsem v sobě nenacházel témata,“ vzpomíná zpěvák. Až s Mám to vzdát přišel zlom, který frontmanovi dodal potřebnou sílu zase tvořit a připravovat se na nadcházející koncerty, kterých kapelu v létě čeká nespočet. 

Na finalizaci písně SLZA spolupracovala s Jiřím Krhutem a Adamem Mišíkem. „Může se to zdát jako dva odlišný světy, ale to je právě to, co mi pomáhá hledat ten správný zlatý střed,“ myslí si Petr Lexa. Dodává, že právě s mladým zpěvákem a hercem dokáže do singlů přenést ještě více přirozenosti a civilnosti a Jiří Krhut zase dbá na dodržování pravidel češtiny. Jestli se kapele SLZA zadání podařilo splnit, posuďte sami už nyní na všech streamingových platformách.

Slza – Mám to vzdát
STREAMINGOVÉ SLUŽBY

www.instagram.com/skupinaslza/
www.skupinaslza.cz
www.tiktok.com/@lexapetr

TS