KAPELA TOLSTOYS VYDÁVA VIDEOKLIP K DEBUTOVÉMU ALBUMU BOTANIKA.

Dreampopová kapela po úspešnom festivalovom lete vydala začiatkom októbra 2017 svoj debutový album Botanika. Uplynulý víkend im vyšiel aj nový videoklip k piesni Nice Song. Natočili ho mladí filmári pôsobiaci v Londýne a ich cieľom bolo autenticky zachytiť atmosféru albumu. 

Skupina sa práve vrátila z Prahy zo showcaseového festivalu Nouvelle Prague, kde zožala výborné ohlasy. „Je to skvelá kapela. Má dobre našliapnuté a som veľmi zvedavý, ako sa budú ďalej vyvíjať,” povedal o Tolstoys uznávaný britský redaktor Gordon Masson. Agent z prestížnej britskej agentúry ITB Steve Zapp pre zmenu pochválil bubeníka Mateja Hercega za kvalitnú rytmickú sekciu. 

Festivalom Nouvelle Prague Tolstoys začínajú turné k albumu. Môžete ich v blízkej budúcnosti vidieť postupne v Piešťanoch, Trenčíne, Prešove, Ružomberku, Trnave a v zahraničí na festivale BUSH v Budapešti.

1. decembra kapela pokrstí album v Novej Cvernovke v Bratislave. V rámci večera vystúpia aj hostia Jimmy Pé, Milos a Neonstadt DJs. 

Celý album si môžete vypočuť tu: https://player.believe.fr/v2/8588005937306

Album vo forme CD a MP3 je k dispozícii na stránke vydavateľstva Slnko Records: https://www.slnkorecords.sk/tolstoys/botanika

TURNÉ TOLSTOYS K ALBUMU BOTANIKA
11.11. Piešťany, Elektráreň 
17.11. Budapešť, BUSH 
18.11. Trenčín, Lúč 
24.11. Prešov, Wave 
25.11. Ružomberok, Panoptikum 
01.12. Bratislava, Nová Cvernovka – KRST 
08.12. Trnava, Malý Berlín

Zdroj: TS