Kapela Tristana očarila fanúšikov v poľskom Krakowe!

Kapela Tristana očarila publikum v poľskom Krakowe! Slovenkí rockeri si zahrali na koncerte bývalého speváka slávnej skupiny Iron Maiden, Blazea Bayleyho! Ako predkapela svetového speváka predstavila Tristana v Krakowe skladby z nového albumu „Virtual Crime“.

Medzinárodne úspešní Slováci si získali publikum natoľko, že ich poľské fanúšičky okonca vyobjímali. Nový album „Virtual Crime“ pokrstí už 14. júna v banskobystrickom amfiteátri skupina Nightwish. Tristana vystúpi v Banskej Bystrici aj s bývalým spevákom kapiel Apocalyptica a Therion, Matsom Levénom. So švédskym spevákom plánujú slovenskí metaloví hudobníci štyri koncerty, nový singel aj videoklip!

pol4

Skupine Tristana ide karta! Úspešná slovenská kapela zahrala v Krakowe ako predkapela bývalého speváka legendárnej skupiny Iron Maiden. Na koncerte Blazea Bayleyho odpálila Tristana najväčšie pecky z nového albumu „Virtual Crime“. Britská kapela dokonca Tristane požičala biciu sadu.

„Koncert v krakowskom klube Rotunda bol vydarený, brali nás ako zahraničnú kapelu. Hlavnou hviezdou bol Blaze Bayley, bývalý spevák Iron Maiden.  Prišiel tam so svojou sólovou kapelou z Veľkej Británie. My sme boli v pozícii predkapely. Spolupracovalo sa nám veľmi dobre. Dokonca sme si nemuseli stavať druhú sadu bicích. Blazeov bubeník Matt nám ochotne požičal tie svoje. Bolo to milé gesto.“ Hovorí nadšene Peter Wilsen, spevák a líder kapely Tristana.

pol2

Slovenskí metalisti si získali publikum, ktoré ich výkon odmenilo naozaj vrúcne. Najväčší úspech mala skladba „Fallen“ z nového albumu, ku ktorej má Tristana aj klip so sexi finalistkami Miss Tunning.

„Už na začiatku koncertu nás fanúšikovia čakali pod pódiom. Dobre sa bavili, ale to je taká naša slovanská vlastnosť, že sme divokejší ako napríklad fanúšikovia zo západnej Európy. Preto sem kapely radi jazdia. Od viacerých skupín som počul, že čím východnejšie v Európe, tým lepšia atmosféra. Keď hral Blaze, ani som nemal pocit, že by mi pod pódiom stálo viac ľudí. Toto nás potešilo. Samozrejme, po koncerte chceli ľudia podpisy a odfotiť sa. Dokonca si nás odchytila partia ľudí a dievčatá sa slušne spýtali, či nás môžu objať.“ Teší sa Peter Wilsen.

koncert polsko 027

Nový album „Virtual Crime“ skupiny Tristana už 14.júna  veľkolepo pokrstí v amfiteátri v Banskej Bystrici jedna z najpopulárnejších metalových kapiel na svete Nightwish. Koncert v industriálnom štýle odpáli Tristana so známym hudobníkom a bývalým spevákom kapiel Apocalyptica a Therion, Matsom Levénom.

„Čaká nás veľký koncert so skupinou Nightwish, čo bude zároveň náš prvý koncert s naším hosťom Matsom Levénom. Možno to bude pre nás akcia roka, počul som, že sa jedná o najpredávanejší koncert na Slovensku. Potom sa nám naplno rozbehne festivalová sezóna. Ešte počas leta plánujeme nový singel s Matsom Levénom a videoklip. Síce to bude časovo náročné, ale mohlo by sa to podariť.“ Prezradil Peter Wilsen.

pol5

Fanúšikovia si v štyroch mestách Slovenska naživo vychutnajú jedinečnú metalovú nádielku pod názvom „Tristana feat. Mats Levén“! Kapela Tristana sa na koncertoch predvedie v zostave Peter Wilsen, vokály, Dušan Homér, gitara, Ladislav Krabáč, basgitara a Roman „Elevo“ Laššo, bicie.

Skupine Tristana v roku 2011 ako prvá slovenská metalová kapela vystúpila na festivale Masters of Rock. V júni 2011 hosťovala Tristana na bratislavskom koncerte svetovej rockovej legendy Scorpions. O rok neskôr absolvovala slovenská kapela turné s pôvodnými členmi ďalšej legendy – skupiny Iron Maiden. Talianske vydavateľstvo Scarlet Records a nový album „Virtual Crime“ otvorili kapele Tristana dvere do sveta zahraničných metalových hviezd. Všetky informácie o kapele nájdete na www.tristana.sk.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.