Kapela U.K.N.D oslavuje 15 rokov ničnerobením!

Nitrianska kapela U.K.N.D si v sobotu pripomenula 15 rokov, ktoré uplynuli od prvej písomnej zmienky o nej. Hoci štvorica muzikantov pochádza z Nitry, za miesto narodeninovej oslavy si vybrala Bodice, miestnu časť Liptovského Mikuláša. Tamojšia krčma sa tak v sobotu v noci otriasala v základoch.

U.K.N.D.

Bodickej krčme sa v sobotu dostalo tej cti, že v nej kapela U.K.N.D pomyselne sfúkla 15 sviečok na narodeninovej torte. Kto by povedal, že presne 15 rokov uplynulo od prvej písomnej zmienky o kapele so zaujímavým názvom. V súčasnosti funguje ako štvorica, tvoria ju spevák Štefan Višňovský, gitarista Dalibor Daňko, basák Patrik Antal a bubeník Karol Brnka. Nebolo to však tak dávno, keď bola kapela 6-členná a pamätníci si iste spomenú aj na časy, keď v U.K.N.D spieval dnes už gitarista kapely Desmod Richard Synčák.

U.K.N.D.

V bodickej krčme sa tak vo veľkom nielen spievalo, ale aj spomínalo. „Do Bodíc chodievame už takmer 9 rokov. Náš gitarista tu má chalupu, pozažívali sme na nej všeličo a v tejto krčme sme odohrali niekoľko skvelých koncertov. Je to fantastické, keď si naši kamaráti môžu s nami zaspievať a zahrať,“ vysvetlil Števo netradičné miesto oslavy. Väčšina kapiel si významné jubileá pripomína na veľkých turné a fanúšikom dopriava okrem nadupaného setlistu aj dobre znejúce mená hostí.

V prípade U.K.N.D tomu tak nie je. „Športové haly chce vypredávať každý. My pri príležitosti 15. narodenín kapely budeme pre zmenu robiť nič,“ povedal so smiechom Dalibor. Pravda je však taká, že U.K.N.D nespí na vavrínoch a robiť nič v jej podaní vyzerá tak, že v skúšobni vznikajú skladby na štvrtý album. Keďže však na kapelu nikto netlačí, tvorivý proces je veľmi pohodový a pokojný. Okrem toho členovia kapely upriamujú pozornosť aj na mladú generáciu hudobníkov, ktorej sa venujú v nitrianskej Rockovej škole.

www.facebook.com/uknd.sk
www.uknd.sk

Zdroj: Dalibor Daňko – U.K.N.D
Publikoval: Redakcia GREGI.NET