Kapela U.K.N.D predstavila nový album aj videoklip.

Na špeciálnom koncerte vo Frankie Rock Clube v Nitre predstavila kapela U.K.N.D nový album s názvom Otvorme si hlavy. Síce vyjde až v závere júna, kapela sa už teraz rozhodla fanúšikom ukázať svoju novú tvorbu.

Prívlastok nová je v tomto smere na mieste. Na skladbách zo štvrtého albumu je viditeľný progres. „Sú určitým zrkadlom doby, v ktorej sa nachádzame, majú tendenciu poukazovať na konzumný spôsob života. V textoch prezentujeme základné hodnoty, ukazujeme na manipuláciu, ale hlavne odovzdávame určitý odkaz, v niektorých momentoch až výsmech tejto dobe,“ hovorí o aktuálnom albume spevák Štefan Višňovský.

Zmeny sa dotkli aj zloženia kapely. Z pôvodnej zostavy U.K.N.D, ktorá valcovala rádiový éter hitmi ako Macík, Modriny či Keď pôjdem do neba, sú dnes v kapele iba spevák Štefan Višňovský a gitarista Dalibor Daňko. Štvoricu dopĺňa basgitarista Marcel Németh a bubeník Štefan Horváth. „Z nových členov mám veľkú radosť, hrá a tvorí sa nám spolu výborne, radi sa stretávame nielen pri hudobných nástrojoch. Vidím v nich veľký ľudský a, samozrejme, aj hudobný prínos pre kapelu. Najlepšie nás však všetkých ohodnotia samotní ľudia pri počúvaní albumu alebo na koncertoch,“ povedal gitarista Dalibor Daňko.

Kapela U.K.N.D debutovala v roku 2004 platňou U.K.N.D, o rok vydala druhý album s názvom Na druhú. Diskografiu doplnila v roku 2009 nahrávka 3x a dosť. Fanúšikovia na nový album čakali dlhé štyri roky, no aktuálne sa môžu tešiť z pilotného singla Spomienky na videu, ku ktorému U.K.N.D zverejnila už aj klip. „Názov znie nostalgicky, klip je však veselý. Zaujímavosťou je, že v ňom účinkujú aj naši bývalí členovia,“ prezradil Štefan Višňovský. „Nakrúcanie scén s blízkymi priateľmi kapely a bývalými členmi v nitrianskej botanickej záhrade bolo veľmi príjemným osviežením po náročnom období nahrávania. Verím, že pozitívna energia sa z klipu prenesie aj na divákov,“ doplnil Dalibor Daňko.

Zdroj: Nikoleta Kováčová, PR manažér U.K.N.D
Foto: Ľubomír Pecho