Kapely JELEN a NEBE odštartovali spoločné turné vo vypredanom Olomouci!

Spoločné turné kapiel Jelen a Nebe bolo zahájené včera vo vypredanom olomouckom U-klube! Moravské publikum kapely prijalo s nadšením a búrlivým potleskom a viac ako dvojhodinový dvojkoncert sa mohol začať. Dostalo sa aj na najväčšie hity obidvoch kapiel – „Co bylo dál?“ (Jelen), v ktorom za Janu Kirschner „zaskočila“ pesničkárka Kateřina Marie Tichá, „Magdaléna“ (Jelen), či obľúbené singly Nebe – „Vteřina“ a „Než se rozední“.

Prvý koncert kapiel, ktorý bol nabitý energiou a emóciami priniesol aj sľubované hudobné prekvapenie. Jindra Polák si zahostoval s kapelou Nebe a Petr Harazin si skúsil, aké to je, keď vám za chrbtom hrá sedem Jeleňov. Katka Marie Tichá zasa v premiére odspievala svoj nový singel „Beznaděj“

Petr Harazin sa ku koncertu vyjadril nasledovne: „Prvý koncert turné si každý z nás bude pamätať do konca života. Hrali sme vo vypredanom klube, cítili sme, že medzi nami a publikom je obrovská energia a ten pocit, že toľko ľudí prišlo na dve kapely, ktoré nikdy takto samostatne nekoncertovali, je neopísateľný. Dúfame, že ako Olomouc budú vyzerať aj ostatné koncerty turné! Ďakujeme všetkým skvelým ľuďom, ktorí včera stáli pod pódiom.“

Jindra Polák dodáva: „Vysvetlite mi, ako je možné, že minulý rok o takomto čase, sme nemali nič okrem pár pesničiek, z ktorých sme sa snažili vytesať album a dnes sa, pomaly ale isto, vypredávajú vstupenky na naše turné. Pre nás všetkých v kapele je fascinujúce, koľko ľudí si zo všetkých vecí, ktoré môžu večer robiť, vyberie práve koncert Jelena. Včera sme cítili až intímne spojenie s naším publikom a to je niečo, čo chce zažívať každý muzikant. Znovu a znovu.“

Obidve kapely sa dnes z Olomouca presúvajú do pražského Lucerna Music Baru, kde už zostáva len zopár voľných miest. Prvú časť turné kapely uzavrú v piatok a v sobotu na severe Čiech. Děčín hlási posledných niekoľko voľných vstupeniek a Jablonec nad Nisou rovnako tak.

Vstupenky na koncerty je možné zakúpiť v predpredajnej sieti Eventim – https://www.eventim.cz/nebe-jelen ,v e-shope kapiel na ich webe či facebooku – https://www.skupinanebe.cz a https://www.jelenmusic.cz , alebo v predpredajných sieťach klubov, či na mieste.

TERMÍNY TOUR 2015 NEBE & JELEN
19.2.2015 PRAHA 21:00 LUCERNA MUSIC BAR  www.musicbar.cz
20.2.2015 DĚČÍN 22:00 LE GARAGE NOIR  www.garagenoir.cz
21.2.2015 JABLONEC NAD NISOU 20:00 KLUB NA RAMPĚ  www.klubnarampe.cz
6.3.2015 SUŠICE 20:00 TRADIČNÍ KLOUB  https://www.facebook.com/tradicnikloub
7.3.2015 PLZEŇ 20:00 BUENA VISTA  https://www.buenavistaclub.cz
12.3.2015 BRNO 20:30 METRO MUSIC BAR  https://www.metromusic.cz
13.3.2015 LITOMYŠL 21:00 MUSIC CLUB KOTELNA https://mckotelna.cz/web
20.3.2015 KRNOV 20:00 KOFOLA MUSIC CLUB  https://www.kofolamusicclub.cz
21.3.2015 OSTRAVA 20:00 BARRÁK MUSIC CLUB https://www.barrak-club.cz/cz
11.4.2015 HAVLÍČKŮV BROD 21:00 KLUB OKO  https://www.kluboko.cz

Generálnym partnerom turné je MawMag, mediálnymi partnermi Headliner, Hitrádio, TV Óčko, denik.cz. Exkluzívnym predajcom vstupeniek je Eventim CZ. Kapelu Nebe oblieka Religion Clothing Praha a ozvučenie celej tour zabezpečuje spoločnosť ZZ Music.

NEBE BIOVýrazný objav českej hudobnej scény, kapela Nebe, vydala koncom mája svoj druhý štúdiový album „Než se rozední“, ktorý avízoval rovnomenný úspešný hit. Ten sa rovnako ako prelomový hit „Vteřina“ umiestnil na popredných priečkach najmä v českom étere. Ich svieži sound, pôsobivé texty a stále presvedčivejšie vystúpenia oslovujú čím ďalej tým viac fanúšikov, čo svedčí o tom, že sa kapela vydala správnym smerom, a z „nebe“ na zem už asi len tak ľahko nespadne. Podľa všetkého havířovská pätica už teraz potvrdzuje, že sa nejedná o žiadnu rýchlokvašku, ale že sa tu rodí potencionálny nástupca našich poprockových veličín (Chinaski, No Name, Kryštof, Mandrage), s ktorým treba rátať.

https://www.skupinanebe.cz
https://www.facebook.com/skupinanebe

JELEN BIO: Sympatická akustická kapela, ktorá sa v časoch „víťazstva techniky nad človekom“ vracia k samotným koreňom hudby. Nejde však o klasický český folk, ale sympatickú kombináciu popu, poézie a ľudovosti. Teda všetkého, čo klasickému českému a slovenskému poslucháčovi imponuje. Hudba plná energie a emócií, ktorých základom je vždy silná melódia, texty „o niečom“ a skvelá interpretácia oslovuje čím ďalej tým viac fanúšikov. Debutový album „Světlo ve tmě“, ktorý vydala kapela v máji tohto roka, uspelo u kritiky aj u fanúšikov. Nasledovala prvá koncertná sezóna počas ktorej vystúpili na vyše 70 festivaloch a samostatných koncertoch. To je na prvý rok pôsobenia na hudobnej scéne viac ako skvelý začiatok a už dnes sa dá kapela považovať za Objav roka (čo potvrdzuje aj nominácia v ankete Český Slávik). Okrem toho sa počas tohtoročnej zimy predstavujú aj ako hosť Divokého Billa na ich turné. Po úspešných skladbách „Tančíme spolu“ a „Magdaléna“ prišli Jeleni s tretím singlom „Co bylo dál?“, na ktorý si pozvali najslávnejšiu slovenskú speváčku Janu Kirschner, a ktorý si vybrala TV Prima ako titulnú pieseň seriálu „Všechny moje lásky“. Stačí jedno vypočutie a nespútanej energii Jeleňov celkom podľahnete.

https://www.jelenmusic.cz
https://www.facebook.com/jelenmusic

Nebe_Jelen_tour_sm

Zdroj: Universal Music s.r.o.