Karel Gott a NO NAME chystajú spoločný česko-slovenský duet „Kto Dokáže“!  

Karel Gott a NO NAME majú prvý spoločný duet. Autorom skladby „Kto Dokáže“, ktorá je poctou človeku ako tvorivej bytosti, je Igor Timko. Skladba pôvodne vznikla pri príležitosti 90. výročia rozhlasového vysielania na Slovensku. NO NAME a Karel Gott si už pred rokmi sľúbili, že naspievajú spoločný duet.

No zároveň sa zhodli, že k spolupráci dôjde len ak vznikne pieseň hodná tohoto spojenia. Majstrovi Gottovi sa pieseň zapáčila na prvé počutie. Singel „Kto Dokáže“ je zaujímavý aj tým, že vznikal na viacerých miestach bývalého Československa – hudobnú zložku nahral Symfonický orchester Slovenského rozhlasu v Bratislave, umelci ho naspievali v Prahe a výsledný mix vznikol v Košiciach. Skladba vychádza 14. júla a bude ju sprevádzať aj videoklip.

Karel Gott a  NO NAME prichádzajú s prvým spoločným singlom! Umelecké cesty majstra a slovenskej kapely sa stretli už viackrát, pričom ešte v roku 2014 si sľúbili, že raz naspievajú spoločnú pieseň. Až doteraz však čakali na adekvátnu skladbu. Tou sa stala pieseň „Kto Dokáže“.

„Maestro po jej vypočutí povedal: „Chcem v tom spievať!“ A keď Karel Gott povie chcem v tom spievať, je jasné, že sa ide do štúdia,“ vraví líder skupiny NO NAME Igor Timko.

„A veru sa išlo. Povedal som si, toto nesmieš prepásť a nechať si ujsť spoluprácu s NO NAME. Kedy inokedy sa ti podobná príležitosť ešte naskytne,“ dopĺňa Karel Gott.

Autorom singla „Kto Dokáže“ je Igor Timko. Pôvodne vznikol pri príležitosti 90. výročia rozhlasového vysielania na Slovensku. Duet je jedinečný aj tým, že vznikal na troch miestach bývalého Československa. V Bratislave nahrával hudobnú zložku Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, v Prahe zas Karel Gott a NO NAME spev a v Košiciach vznikol výsledný mix.  

„Hlavná myšlienka piesne má jasné posolstvo. Človek zvláda silu vetra, silu morí len tým, že tvorí! A teda vzdáva úctu každému kreatívnemu človeku,“ uzavrel Igor Timko.    

Duet vychádza 14. júla v spoločnosti NN MUSIC a sprevádzať ho bude aj videoklip. Viac informácií nájdete na www.no-name.sk a na www.karelgott.com.  

Zdroj: PS