KAREL GOTT  predstavuje videoklip k piesni Země vstává.

Po ročnej odmlke prijal Karel Gott  pozvanie do vypredanej O2 Areny, kde uzavrel päťhodinovú hudobnú show Český mejdan s Impulsem svojou piesňou Země vstává, ktorá je jednou z dvoch noviniek na aktuálnom 2CD Karel Gott 40 slavíků.

gott-foto-miroslav-zebrakstratex02

Veľké finále zdvihlo zo stoličiek počas živej premiéry  piesne viac ako 18 tisíc divákov.  Autormi skladby sú Michal David a Lou Fanánek Hagen. Nádhernú atmosféru vystúpenia zachytáva klip, ktorý bol nakrútený priamo počas koncertu.

Karel Gott o vzniku novej skladby hovorí: Pesnička je od Michala Davida, ktorý ich pre mňa zložil už niekoľko – Posel dobrých zpráv, Cherchéz la femme alebo To stárnutí zrádné. A pretože nás s Michalem spája priateľstvo a pozná ma, tak mi dokáže napísať pieseň naozaj na mieru a vie aj odhadnúť, kedy s ňou mám vyjsť na scénu. Tak to bolo práve aj pri tej poslednej Země vstává, ktorá krásne opísala moje pocity nádherného návratu na scénu.“  

gott-foto-miroslav-zebrakstratex01

Práve k tejto piesni vznikol nový klip, a to z vystúpenia Karla Gotta v rámci koncertu Český mejdan. Záznam sa nakrúcal na 16 kamier počas veľkého  finále večera.  Rádio Impuls ma požiadalo, aby som uzavrel koncert Český mejdan s Impulsem sólovo práve  touto skladbou,“ prezrádza Karel Gott. Producentom videoklipu je Jan Hruška, ktorý bol súčasne i producentom koncertu. Klip pod taktovkou vynikajúcej réžie Libora Kodada, vyrobila Good TV.

gott-foto-miroslav-zebrakstratex

Slávnostné premiérové uvedenie klipu sa odohralo exkluzívne tento týždeň, vo štvrtok  17. novembra  v relácii TopStar magazín Televízie Prima. V rovnakom čase bol klip uvedený  na www.impuls.cz.

Zdroj: SOUL FOR SHOW 
Foto: Miroslav Žebrák/Stratex