Karin Ann predstavuje debutový album through the telescope na jesennom turné v Európe, USA a Kanade

Slovenská speváčka Karin Ann aktuálne trávi jeseň na turné k svojmu debutovému albumu through the telescope v Európe, Kanade a USA. Popri koncertnej jeseni zároveň stihla predstaviť ďalšiu novinku – už druhý remix z dielne rešpektovanej britskej umelkyne Imogen Heap (tentokrát k svojmu singlu i don‘t believe in God). Okrem toho v súčasnosti pribúdajú zaujímavé nové projekty aj v jej hereckom a filmovom životopise… 

Takto znie singel “i don’t believe in God”, keď ho “chytí do rúk” Imogen Heap

Kreatívna iskra medzi Karin Ann a Imogen Heap preskočila už dávnejšie – počas nakrúcania videoklipu ku Karininmu singlu „i don’t believe in God.“ Cameo úloha Imogen Heap v spomínanom videoklipe bola začiatkom hlbšieho spojenia medzi dvoma umelkyňami. Výsledkom sú 2 remixy Karininých skladieb, ktoré Imogen vytvorila – remix „false gold“, ktorý vyšiel v apríli tohto roka, a nový remix „i don’t believe in God“, ktorý vyšiel práve v týchto dňoch.

Britská legenda Imogen Heap je známa inovátorským využívaním najnovších technológií v hudbe. Výnimkou nie je ani jej spolupráca so Slovenkou Karin Ann. Oba remixy sú o to výnimočnejšie, že Imogen Heap v nich použila novú technológiu – svoje vlastné vokály vygenerovala pomocou umelej inteligencie s využitím platformy, ktorú vyvinula osobne in-house so svojím tímom. V remixoch „false gold“ a „i don’t believe in God“ vďaka tomu môžeme v premiére počuť hlas jej AI avatara „ai.mogen“.

Spolupráca s Imogen Heap bola pre mňa úžasným zážitkom a skúsenosťou! Zvyčajne si opatrne vyberám, s kým spolupracujem, pretože na svoj zvuk som dosť náročná. Ale Imogen má neskutočnú schopnosť zachytiť esenciu skladby a zároveň ju pritom posunúť na nový level. Jej remix  ‚i don’t believe in God‘  je temný a zároveň nádherný, a dokonale dopĺňa “surovú” emóciu originálnej verzie,” hovorí na margo vzácnej spolupráce Karin Ann.

“Neustále pracujem na množstve projektov a songov, ktoré sú dlhodobé, dá sa povedať, že je to v podstate vždy o tej ceste, o samotnom procese. Takže bolo hlboko uspokojujúce a oslobodzujúce, pracovať pre zmenu na hudbe niekoho iného a mať ju vydanú v krátkom čase po dokončení. Tieto remixy vnímam ako príležitosť pustiť kontrolu a užiť si zábavu pri tvorivom procese,” dodáva Imogen Heap.

Karin Ann vo svete filmu

Karin Ann sa netají tým, že popri hudbe je jej veľkou vášňou tiež herectvo. Filmový svet sa stáva čoraz stabilnejšou súčasťou jej života.

Začiatkom júna nakrúcala v New Yorku sci-fi thriller Orion režiséra Jaca Bouwera. V tomto projekte sa stretli oba jej umelecké svety – hudobný i filmový. Vo filme si totiž zahrala jednu z úloh, a zároveň k nemu pripravuje aj niekoľko skladieb. “Bavilo ma to prepojenie, byť súčasťou príbehu na obrazovke a zároveň mať možnosť vytvoriť k filmu aj hudbu. Súčasťou filmu boli aj herci, ktorých som sledovala v projektoch, keď som vyrastala, a pracovať s nimi bola veľmi dobrá skúsenosť. Veľmi som si to užila,” spomína Karin Ann, ktorá v závere leta, tesne pred štartom jesenného turné, ešte stihla hosťovanie v klipe speváckej “kolegyne” v Los Angeles. Do jednej z vedľajších úloh v klipe “Model, Actress, Whatever” si ju pozvala Suki Waterhouse – úspešná britská speváčka, ktorá v lete zaujala ako predskokanka Taylor Swift v rámci jej Eras Tour na Wembley štadióne v Londýne.

Na margo najbližších hereckých plánov Karin Ann dodáva, že nakrúcanie ďalšieho filmu ju čaká už v októbri. Ešte pred tým odohrá koncerty v Kanade a USA – tie absolvuje po európskej časti turné, ktorá vrcholí práve v týchto dňoch.

Viac informácií: https://karin-ann.com

TS