Karmen Pál-Baláž novým singlom V Tento Deň motivuje poslucháčov k prežívaniu prítomnosti naplno

Určite mal už každý z nás pocit, že sa život neposúva tým správnym smerom, a preto si ho ani nevieme naplno užívať. Speváčka Karmen Pál-Baláž tiež nie je výnimkou. Možnosť zmeny je však v našich rukách a nikdy nie je vhodnejšia chvíľa využiť to ako hneď v tento deň. Práve na to sa mladá speváčka snaží poukázať svojou doposiaľ najpozitívnejšou pesničkou.

Posledné obdobie som v sebe cítila málo motivácie a pozitívnych myšlienok, a práve preto som sa rozhodla čo najskôr vydať túto pesničku.  Som presvedčená, že ňou naladím na správnu vlnu okrem seba aj ostatných, ktorí zažívajú podobné obdobie,“ hovorí Karmen úprimne o posolstve tejto novinky. Zároveň verí, že práve toto je typ pesničky, ktorá vie nakopnúť do krásneho dňa a vyčariť úsmev na tvári. „Život treba žiť naplno dnes a netreba nechávať a odkladať skutky na zajtra. Zmenu treba spraviť hneď v túto chvíľu a pohnúť sa vpred a pre mňa je V Tento Deň presne o tom,“ doplnila speváčka svoje pocity.

Spoluprácu rozvíja s osvedčeným tímom

Rovnako ako aj pri skladbe Dám si šancu, aj táto novinka je výsledkom vydarenej spolupráce so známymi autormi Kamilom PeterajomMartinom Kavuličom ako aj s producentom Adamom Ilyasom Kurucom.

Ešte nedokončenú verziu textu od Kamila Peteraja sme s ním dotvárali na diaľku cez telefón, priamo z Martinovho štúdia. Zavolali sme si a behom asi tak pol hodinky sme vykomunikovali chýbajúce časti k pesničke a mohli sme sa pustiť do nahrávania. Bolo to celkom zábavné a utvrdilo ma to v tom, že všetko je možné len treba chcieť,“ speváčka neskrýva nadšenie pri prezrádzaní zaujímavostí z tvorivého procesu.

Ako sám autor textu Kamil Peteraj hovorí: „Nájsť pozitívny prístup k životu. Nie je to vždy ľahké, ale umenie vedieť prekonať prekážky nás robí silnejšími. V Tento Deň je vitálna a energetická skladba, do ktorej sa Karmen riadne „oprela“ a myslím, že výsledok je veľmi presvedčivý.  Nestačí, ak vás povzbudzuje okolie, človek musí vedieť povzbudiť aj sám seba, naštartovať v sebe pozitívnu energiu a nebáť sa výziev, ktoré život prináša. Myslím, že Karmen zvláda skladbu skvele a ukazuje, že jej tento typ skladieb veľmi pristane.“

Vyjadril sa aj autor hudby Martin Kavulič: „Pieseň V Tento Deň som zložil už pár rokov dozadu a na svojho interpreta čakala už dlhšiu dobu. Som rád, že táto pozitívna pieseň sa bude šíriť medzi ľuďmi v podaní jedinečnej interpretácie Karmen.“

V klipe si zahrala s kamarátkou z detstva

K singlu sa aj tentokrát natočil videoklip v krásnom prostredí lesov v okolí obce Bedřichov, kde zhodou okolností speváčka natočila aj svoj prvý videoklip k debutovému singlu Anjel.
Umelkyňa o lokalite natáčania presne nevedela a rovnako ani režisér Ondrej Kudyn netušil, že tu speváčka nie je prvýkrát. Pred piatimi rokmi sa totiž v tých istých lesoch triasla od zimy v bielych šatách vo fujavici a snehu. Tentokrát natáčanie klipu prebiehalo pri oveľa príjemnejších teplotách a ešte k tomu aj v milej spoločnosti dlhoročnej Karmeninej kamarátky Ester Banďošovej.

Oslovila som svoju kamarátku Ester, keďže sa nám do klipu veľmi hodila. Potešilo ma, keď účinkovanie v mojom klipe s nadšením a bez zaváhania prijala. Spoznali sme sa ešte ako deti na tréningoch karate, kde bol trénerom práve jej otec. Dodnes si nevieme vysvetliť, prečo sme sa s Ester zo začiatku nemali veľmi radi. Možno sme kúsok pociťovali vzájomnú rivalitu, alebo ktovie,“ s úsmevom spomína Karmen na začiatky kamarátstva. „Našťastie to ale netrvalo dlho, a napokon sa z nás stali kamarátky na celý život,“ doplnila.

Dobrodružný príbeh zoznámenia sa dvoch turistiek

V klipe hrajú hlavné role dve turistky (Karmen a Ester), ktoré sa nečakane stretnú na svojich potulkách krásnou prírodou. Kým Karmen je plná pozitivizmu a elánu, Ester je smutná a skleslá, preto nechce dať priestor neznámej osobe a novému kamarátstvu. V jednom momente sa však rozhodne urobiť zmenu, zanechať žiaľ a ľútosť za sebou, čím sa obom dievčatám rozbehne deň plný radosti, úsmevu a zážitkov, na ktorý nikdy nezabudnú. Aj napriek tomu, že sa cesty dievčat napokon rozídu, ich kamarátstvo pretrvá, ako aj Esterin nový pozitívny pohľad na svet.

 Zmena je v nás

Človek niekedy môže mať pocit, že sa celý svet spolčil proti nemu a neustále mu kladie polená pod nohy. Neuvedomujeme si pritom, že môže stačiť aj malá zmena, prekonať blok v našej hlave a zrazu môže byť každý deň krajší…,“ ukončuje svoje myšlienky Karmen.

www.karmenpalbalaz.com
https://www.facebook.com/karmenpalbalazofficial/
https://www.instagram.com/karmen.palbalaz/
https://www.youtube.com/channel/UCaKge-ZI9AUYozA-6XC60ZQ

Karmen Pál-Baláž – V Tento Deň
Text: Kamil Peteraj
Hudba: Martin Kavulič
Producent: Adam Ilyas Kuruc
Mix & Master: Semuel Pospíšil
Réžia & Kamera: Ondrej Kudyn

ISRC AUDIO: SKCG62410002
ISRC VIDEO: SKCG62420002
© 2024 Karmen Pál-Baláž

TS