Karnivool, Symbiosis sa predstavili v Randale!

V štvrtkový večer vyšiel v bratislavskom Randal klube „nový deň“. Postarali sa oň Austrálčania Karnivool. Kapela sformovaná okolo speváka Iana Kellyho pochádza z druhého najväčšieho austrálskeho mesta Perth. Fungujú už od roku 1997, ale len posledné roky im priniesli zaslúženú odmenu na európskom kontinente za ich vytrvalosť, hudobnú zručnosť a zvukovú obrazotvornosť.

Symbiosis

Bez zbytočných pompézností vykráčali na randalovské pódium a za mohutných ovácii vďačného publika spustili svoj zvukový karneval. “Všetky oči na speváka“, asi tak by sa dali charakterizovať prvé minúty a možno aj celý koncert. Ian Kelly je zvláštna bytosť. Pomaly sa pohybujúci, sťaby hudobný „autista“, v svojom hudobnom svete, socha s očami hypnotizujúcimi publikum, bežec so svojou hudobnou pochodňou. Toto všetko sa skrýva v tomto spevákovi, ktorý svojím „detským“ hlasom ovládol zaplnený klub.

Atmosféra - Karnivool | 19.6.2014 | Randal club | Bratislava | Foto: Jana

Kapela hrala výborne, zvuk bol čitateľný a „akurát“ nahlas. Gitaristi bez zaváhania farbili svoj zvuk austrálskym slnkom, bubeník sedel ako monolit Ayers Rock a basák v správnych momentoch dodal kapele neskutočný „drajv“. Musel to byť pre pánov zo západného austrálskeho pobrežia tiež zážitok, keď v strede Európy s nimi spieva refrény plný klub a reaguje neuveriteľne spontánne na každú ďalšiu skladbu. V jeden magický celok sa zlialo 13 skladieb, po ktorom sa ťažko odchádzalo do všednej reality bratislavskej noci. Ale možno práve preto majú tieto kapely taký „úspech“, lebo robia ľuďom ich dni magickými a farebnými.

Karnivool

O predkapelu sa postarali čoraz populárnejší domáci Symbiosis, ktorí sa na koncerte určite nestratili a boli dobrou voľbou otvoriť tento večer.

Atmosféra - Karnivool

Pre skalných fanúšikov ešte k nahliadnutiu playlist večer:
1. Simple Boy
2. COTE
3. We Are
4. Goliath
5. Mauseum
6. All I Know
7. Deadman
8. Fots
9. The Refusal
10. Themata
11. Aeons
12. Alpha Omega
13. New Day

Karnivool | 19.6.2014 | Randal club | Bratislava | Foto: Jana

Napísal: Filip Glocko
Foto: Jana