Karpatské Chrbáty natočili klip k basgitarovej balade Aspoň na návštevu.

Karpatské Chrbáty vydali skvelý album Dekel, s ktorým vyrážajú na turné. Fanúšikom sa rozhodli ešte pred zimnými koncertmi predstaviť basgitarovú baladu Aspoň na návštevu, ktorá sa vymyká väčšine tvorby tejto legendy z Vrbového.

Videoklip, v ktorom účinkuje len spevák Braňo Jobus a basgitarista skupiny Roman Klčo, vznikol síce v domácich podmienkach, no má podmanivú atmosféru aj vďaka pesničke, ktorou Chrbáty pustili svojich fanúšikov do svojho vnútra hlbšie než kedykoľvek pred tým.

karpatské chrbáty

„Je to pesnička z úplne iného súdka a na tomto rockovom albume sme si dovolili odbočiť len pri tejto jednej piesni. Vymyslel ju náš basgitarista a je tak osobná, že sme do nej neťahali ostatných členov skupiny, pretože akýkoľvek iný zásah by jej mohol uškodiť,“ hovorí o novinke Aspoň na návštevu Braňo Jobus, ktorý ju otextoval.

Videoklip natočili hudobníci na GoPro kameru doma vo Vrbovom. Keďže Braňo Jobus práve dokončuje knihu o poštových holuboch, použil ich aj vo videoklipe. „Všetci túžime aj po takých veciach, ktoré sa v našom živote nesplnia, tak mi napadlo, že práve tie holuby môžu parafrázovať tú nedosiahnuteľnosť.“ V tvorbe Karpatských Chrbátov vyniká na povrchu zakaždým nejaká sranda, no ich piesne vychádzajú z naozajstných vecí. Tentokrát skupina stavila netradične na priamočiarosť. „Vzácne na tom je to, že intímnosti sú v mojich knihách a piesňach schované za nejakou srandou, ale touto piesňou sme si pripustili poslucháča bližšie k srdcu a môže sa do nás pozrieť hlbšie. Je to čistý zásah bez akéhokoľvek nánosu,“ priznáva spevák.

Zimné turné Šnóra 2015 Dekel je skvelou príležitosťou vychutnať si pesničky z aktuálnej nahrávky Dekel naživo. Program budú tvoriť aj skladby z legendárnej debutovej platne Karpatské Chrbáty 1, ktorá sa momentálne nedá nikde zohnať a nie je v pláne ani reedícia. Predpredaj na samostné turné kapela nerobí. Každý, kto bude chcieť sa na koncerty dostane a ceny lístka budú ľudové, čiže Vrbovské. Záleží len na tom, či Karpatské Chrbáty vystúpia samé alebo budú predskokanmi Vrbovskí víťazi alebo Abusus a kniha Jobusova. Pre bližšie informácie o koncertoch sledujte facebookovú stránku kapely a www.chrbaty.sk.

Zoznam koncertov na turné Šnóra 2015 Dekel
27.11. Trenčín, Piano VIP
28.11. Nitra, Cockroach (Karpatské Chrbáty + Abusus a kniha Jobusova)
4.12. Banská Bystrica, Klub 77 (Karpatské Chrbáty + Abusus a kniha Jobusova)
5.12. Brezno, Bombura (Karpatské Chrbáty + Abusus a kniha Jobusova)
12.12. Púchov, Queens Pub (Karpatské Chrbáty + Abusus a kniha Jobusova)
17.12. KRST – Bratislava, Randal (Karpatské Chrbáty + Abusus a kniha Jobusova + Vrbovskí Víťazi)
19.12. Nové Mesto nad Váhom, Blue Note (Karpatské Chrbáty + Vrbovskí Víťazi)

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér Karpatských Chrbátov
Foto: Peter Reefe Kováč