Karpatské chrbáty so špeciálnym hosťom Michaelom Kocábom sa predstavia už 13. decembra v Bratislave!

Špeciálny trojkoncert so špeciálnym hosťom, aj takto by sme mohli nazvať koncert všetkých troch kapiel Branislava Jobusa z centra sveta a vesmíru Vrbového – Karpatské chrbáty, Vrbovskí víťazi a Abusus, ktoré vystúpia po dlhom čase spoločne v Bratislave už vo štvrtok 13. decembra v klube Randal.

Na koncerte prebehne aj krst novej knihy Branislava Jobusa Komisár Mrodge a ako bonus celej akcie bude špeciálny hosť koncertu Karpatských chrbátov Michael Kocáb z českej kultovej kapely Pražský výběr! S kapelou odohrá takmer polovicu ich koncertu, na ktorom nebudú chýbať ani skladby samotného Pražského výběru. Sám Kocáb sa zároveň stane krstným otcom novej Jobusovej knihy.

Koncert začne o 20.00 hod. polhodinovým vystúpením zoskupenia Abusus, čo je elektronicko alternatívny projekt samotného Braňa Jobusa, po ňom bude nasledovať 45-minútový koncert hudobno-pracovnej skupiny Vrbovskí víťazi, ktorú tvorí Braňo Jobus a jeho „pán brat“ Andrej Jobus a je to snáď najznámejšia a najžiadanejšia slovenská world music, kapela hrajúca priemyselný folklór.

Poslednou kapelou, ktorá s vyše hodinovým programom vystúpi v rámci večera tesne pred desiatou hodinou bude rockovo alternatívna, recesistická skupina Karpatské chrbáty, ktorá je na scéne už vyše 30 rokov spolu s už avízovaným špeciálnym hosťom Michaelom Kocábom. Je to formácia, ktorú okrem speváka Braňa Jobusa tvoria ešte gitarista Miro Kusý, basgitarista Roman Klčo a bubeník Peter Hrdina. A kto vlastne Braňo Jobus, okolo ktorého sa celý tento trojkoncert bude točiť vlastne je?

Nechajme hovoriť jeho samého: „No kto by som bol. Obyčajný človek, ktorého baví všetko okolo. Karpatské chrbáty sú pre mňa celoživotná púť s nezmeneným názorom na svet a spoluhráčmi. Sme tak ako sme sa spojili, s malými kozmetickými úpravami. Vrbovskí víťazi to je o 17 rokov mladšia skupina, ktorú máme s pánom bratom a pánom preccedom a Abusus je moje malé slobodné bábo, najmladšie hudobné dieťa. Skupina vznikla v roku 2005 v momente, keď som začal abstinovať a prestal si sám sebe hádzať polená pod nohy na ceste nielen za umením.“

Počas celého koncertu, ako aj po ňom, bude v Randal klube možnosť zakúpiť si CD a DVD nosiče vystupujúcich interprétov, Jobusových knižiek a pod. vrátane jeho novej knihy Komisár Mrodge. Vstupenky na tento jedinečný trojkoncert sú k dispozícii vo všetkých pobočkách spoločnosti Ticketportál a priamo v Randal clube za predpredajovú cenu 6,- €. V deň koncertu sa ich cena priamo na mieste zvýši o jedno euro.

Viac informácii o tejto akcii môžete nájsť aj na stránkach www.rfmusicagency.sk, www.kriak.sk, www.vrbovskevetry.sk, www.randalclub.eu, www.ticketportal.sk, www.chrbaty.sk, www.vrbovskivitazi.sk a www.abusus.sk.

Zdroj: RF music agency