Karpina má nový singel a klip „Láska až za hrob“, ktorý venovala Sise Sklovskej!

Rocková kapela Karpina má nový singel s názvom „Láska až za hrob“! Pieseň o osudovej láske dvoch ľudí venovali rockeri speváčke Sise Sklovskej. Bratislavská skupina stihla k piesni nakrútiť aj originálny videoklip s dávkou čierneho humoru.

Hudobnící sa v klipe predviedli dokonca so sadomasochistickými doplnkami či s chirurgickým či mäsiarským náradím. V „Láske až za hrob“ zaznejú aj „hlášky“ z legendárneho seriálu Major Zeman. Novú pieseň predstaví kultová kapela naživo 20. februára v bratislavskom MMC!

Kultová kapela Karpina predstavila novú skladbu s názvom „Láska až za hrob“. Novinka je o osudovej láske so štipkou čierneho humoru, ktorým je skupina Karpina známa. Autorom hudby „Láska až za hrob“ je Peter Deák, Tomax Gabris a Martin „Big Boy“ Struhár. Text novinky napísali Peter Deák a Tomax Gabris.

„Táto pieseň patrí do našej kategórie čierneho humoru ako napríklad piesne Ondrej Rigo, Nekromanca, Tsunami a podobne, kde kombinujeme tematiku smrti s humorom a nadhľadom. Nie je to ľahká disciplína. Mnohí ľudia nemajú zmysel pre čierny humor, pretože téma smrti je pre nich príliš citlivá.“ Vysvetlil Peter Deák, líder kapely Karpina.

Skladbu „Láska až za hrob“ venovali chalani z Karpiny Sise Sklovskej. Slovenská speváčka „zaujala“ kapelu Karpinu správaním na Plese v opere natoľko, že sa objavuje aj vo videoklipe!

„Keď skladba vznikala, Sisa Sklovská vyrobila „prúser“ na Plese v opere. To, ako vytrhla mikrofón z ruky Ricka Astleyho a nechcela mu ho vrátiť, nás natoľko zaujalo, že sme sa rozhodli skladbu venovať jej. Už dlhšie si všímame Sisu Sklovskú a jej manžela v médiách. Nestačíme sa diviť, čo táto dvojica či samotná Sisa, dokáže vyprodukovať. Celá kapela sa na nich už dlho veľmi dobre zabáva.“ Prezradil Peter Deák.

Karpina (54) web

K skladbe nakrútili kontroverzní hudobníci originálny videoklip, ktorého dej sa odohráva aj na záchodoch bratislavského legendárneho klubu MMC. V klipe sa kapela predvedie so zaujímavými doplnkami.

„V klipe sme použili sadomasochistické doplnky kostýmov. V jednej scénke, ktorá ma evokovať prípravu na štvrtenie tela, si vykladám na nerezový stôl rôzne chirurgické a mäsiarske náradie ako sekáčik na mäso alebo pílku na kosti. Pochopiteľne tam nemohol chýbať humor nám vlastný, takže ako posledný nástroj na stôl vyložím WC kefu. Svoju rolu v klipe si našla aj nám veľmi sympatická motorová píla.“ Smeje sa Peter Deák.

Vo videoklipe „Láska až za hrob“ zaznejú tiež legendárne „hlášky“ zo seriálu Major Zeman. Karpina sa z klipu veľmi teší. Neobyčajný videoklip si kapela režírovala sama v spolupráci so Silviou Rákociovou. Kameramanom klipu je Martin Kolejak a producentom Patricius Gente.

Karpina (30) - web

„S klipom sme spokojní, dokonca predčil naše očakávania. Tím ľudí, s ktorým sme robili, sa naladil na našu vlnu a pochopil, akú náladu v klipe chceme dosiahnuť. Major Zeman je dlhodobo náš „obľúbený“ seriál. Už vyše dvadsať rokov som koketoval s myšlienkou o tom, ako by som zaradil niektoré scénky, alebo citáty do našej tvorby. Konečne sa nám to podarilo.“ Doplnil Peter Deák.

Novinku „Láska až za hrob“ predstaví bratislavská rocková kapela Karpina aj na koncerte 20. februára 2015 v bratislavskom klube MMC. Pri príležitosti 5. výročia legendárneho klubu a 25. výročia existencie kultovej bratislavskej kapely odznie na koncerte prierez toho najlepšieho z tvorby Karpiny. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na skladby z albumov „Prievidza“ a „Triptych“. Publikum zažije okrem originálnej hudby aj jedinečnú šou s pyrotechnickými efektami a špeciálnymi kostýmami. Chýbať nebudú ani hostia – kapely Medial Banana, Rust 2 Dust, Metallica Intrepid a česká kapela Premier. Vstupenky na  jedinečný koncert kapely Karpina si môžu záujemcovia kúpiť v sieti Ticketportal https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=20460.

MMC KARPINA

Zdroj: Propaganda House s.r.o.